Home

Achtergrond

Bayer legt DNA-kaart koolzaad vast

Bayer Crop Science is er in geslaagd de DNA-volgorde van koolzaad vast te leggen.

Volgens het veredelingsbedrijf is voor het eerst de volledige genenkaart van koolzaad gemaakt. Bayer vindt dit van groot belang voor het kweekwerk. Het maakt het mogelijk efficiënter genetische modificatie toe te passen. Ook kunnen genen gemakkelijker worden opgespoord in koolzaad, zodat de veredeling sneller voortgang kan boeken. Daardoor kunnen eigenschappen zoals oliegehalte, ziekteresistentie en opbrengst gemakkelijker worden beïnvloed.

Volgens Bayer is koolzaad het één na grootste oliehoudende gewas ter wereld, na sojabonen. Wereldwijd wordt ongeveer 15 procent van alle plantaardige olie uit koolzaad gewonnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.