Home

Achtergrond 955 x bekeken 98 reacties

Bank wil meer geld Vreba-Hoff

De coöperatieve Amerikaanse landbouwbank AgStar Financial Services heeft opnieuw beslag laten leggen op het bedrijf van een Nederlandse melkveehouder.

Het bedrijf, Oolman Dairy in de staat Ohio, is door de rechtbank met onmiddellijke ingang onder curatele gesteld.

Oolman Dairy is een lease-bedrijf van Vreba-Hoff, de onderneming van de families Van Bakel en Van der Hoff. Het bedrijf heeft tientallen melkveebedrijven gebouwd voor Nederlanders.

AgStar leende geld voor de bouw van het bedrijf in Ohio. Volgens de bank zijn de melkveehouder en Vreba-Hoff hun betalingsverplichtingen al geruime tijd niet nagekomen. De bank wil nu zijn geld terug, meer dan 7,5 miljoen euro.

Dezelfde bank heeft eerder deze maand twee andere melkveebedrijven onder curatele laten stellen. Daarnaast is Vreba-Hoff in de staat Indiana door AgStar voor de rechter gedaagd omdat het niet aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan.

Bij het aangaan van de leningen werd steeds afgesproken dat Vreba-Hoff voor minstens 5 miljoen dollar garant zou staan voor de betalingsverplichtingen. Tegen Vreba-Hoff lopen al diverse rechtszaken in de VS omdat de firma zijn betalingsverplichtingen niet nakomt. Gea Farm Technologies (Westfalia-Surge) eist via de rechter ruim 398.000 euro van Vreba-Hoff.

Bovendien wil ook een melkveehouder 2,5 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) terug van Vreba-Hoff en mede-eigenaar Willy van Bakel. Hij verkocht zijn boerderij in Nederland en Vreba-Hoff zou voor hem een nieuw bedrijf bouwen. Na vier jaar heeft hij nog steeds geen bedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen boer

  keutelboer en boerin@usa hebben volledig gelijk, en Samuel uit Ermelo, je reactie op deze plek geeft veel over jezelf aan; de arrogantie en commerciele domheid druipen er vanaf! Potentiele oost-europa gangers weten nu tenminste welke deur ze voorbij moeten gaan...

 • no-profile-image

  farmer

  'naaitmesteedsofamerica', U voelt zich goed in de slachtofferrol, wat wordt u de hele tijd aangedaan? of ziet u het verschil niet meer tussen goed en kwaad. Waarom schrijft u zo over de boeren die vooral door het toedoen van WVB zijn moeten stoppen met hun bedrijf.of bent u iemand van het kantoor????

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Het wordt spannend Roelof!!! succes!!!...

 • no-profile-image

  boer

  nou dat weten we ondertussen ook wel een keer .Dat hoeven ze heus geen 1000 maal te vertellen . Ik wil nieuws horen en geen oude verhalen

 • no-profile-image

  Slachtoffer.

  @ unaaitmesteedsofamerica, USA. De makelaar waar Roelof zaken mee gedaan heeft had drie slogans. Zestig % van zijn bemiddelingen zijn mislukt. Oorzaak; hij kon niet met mensen omgaan. Of; hij was geen goede manager. Nr. drie; hij heeft niet goed op zijn Winkel gelet. Bij Google kunt U nog vinden; Hij is zo Christelijk,ik dacht dat zit wel goed.

 • no-profile-image

  Farmer

  Unaaitmesteedsofamerica, na het lezen van je berichten kom ik tot een vreemde conclusive. Jij schrijft dat de falende boeren hebben vergeten iemand in de armen te nemen die meer capaciteiten hebben dan henzelf. Maar ze hebben Vrebahoff in de armen genomen met zijn emigratiebegeleiding en bedrijfsadviezen,... Dit staat in de advertenties in de boerderij. Dus jij zegt dat vrebahoff over mindere capaciteiten beschikt dan deze falende boeren....?

 • no-profile-image

  Piet slingerland.

  Beste Boer, uit Polen u hebt de ''Klok misschien wel horen luiden, maar u weet niet waar de Klepel hangt!!!...'' Bovendien vind ik het bijzonder LAF van u, onder Pseudoniem uw onwaarheden te publiceren.!!!... Alleen dat al, spreekt voor zich!!!...

 • no-profile-image

  Z

  Ik denk niet dat WVB wat meer rust verdient. Na wat hij allemaal aangericht heeft. De banken zullen hem zeker niet met rust laten. Je hoeft iemand die het spel niet eerlijk speelt niet te verdedigen.

 • no-profile-image

  boer

  Ik heb laatst een toevallig een gesprek gehad met een veehouder , en hij vertelde mij dat zijn familie hier al drie generaties zit. Deze man is er heilig van overtuigd dat de huidige vorm van boeren niet meer kan. Hij vertelde dat vijf jaar geleden en de tijden daarvoor de mais altijd maar eens in de 5 jaar duur was .
  Dus toen kon je het eigenlijk zo goedkoop kopen dat je voor dat geld eigenlijk zelf niet aan de gang kon gaan .Dat is nu veranderd en nu met obama komt de subsidie eigenlijk uit europa . Voor ethanol uit de USA moeten nu invoerrechten betaald worden omdat de boeren uit europa anders niet te eten hebben . MAAR nu wordt het via Canada Mexico en Brazilie naar europa gebracht en hoeft er niets voor betaald te worden .
  Hierdoor is de mais prijs hier weer 30 % duurder geworden . Dus als jullie je daar ergens druk over willen maken doen het daar over . Hier zal het aantal mega bedrijven niet hard groeien want nu moet iedereen zorgen dat ze zelf land in beheer krijgen .In Denenmarken Duitsland en Frankrijk komen heel veel bedrijven te koop dus de tendens is dat niemand meer boer wil worden of zijn .De gevolgen daarvan zijn dat er dan weer geld te verdienen is tot de volgende crisus want een boer is iemand die zwemt van oorlog naar oorlog en tussen door verzuipen er veel

 • no-profile-image

  boer

  OK,I get it!! Dan heeft deze 'discussie' vooral tot doel om potentiele emigranten te behoeden voor een en ander. Verder denk ik dat deze discussie naar de rechtszaal moet, want daar hoort het thuis, voordat het nog verder escaleerd.
  Dit is meestal de reactie van een boer die er hier zelf een zooitje van heeft gemaakt. Die wil doen alsof hij ineens sociaal is geworden .

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Veel mensen moeten soms meer problemen verwerken als normaal gesproken gebruikelijk is. De reactie's kunnen zeer verschillend zijn. De ene wordt muisstil, andere zoeken een Bliksemafleider om hun agressie te ontladen! Sommige benutten hiervoor het Internet!!!... Mooi he? dat, dat allemaal mogelijk is vandaag de dag.

 • no-profile-image

  boerin

  Ik heb al eerder gevraagd om een beetje respect voor elkaar. Maar blijkbaar vindt men het belangrijk om over personen te schrijven in plaats van over de crisis in zijn algemeenheid. En de klappen vallen echt niet alleen in de vreba-hoff hoek. California, Texas, Colorado, het speelt overal, vaak ligt het probleem meer bij de bank dan bij de bedrijven. Geen overbruggingskrediet voorhanden, teveel ethanol en dairy gefinancierd.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Nu we het er toch over hebben, ik ben op zoek naar ervaringsdeskundigen.
  Het gaat hier om advisering door Theo Schlepers voormalig Gibo Groep Polen expert, hij werkte samen met een Space Concultant uit Veenendaal namens
  Ben. P. Plaizier, door Schlepers ben ik aan Plaizier voorgesteld als Polen expert!
  Gaarne zie ik uw reacties te gemoed, ik kan mij voorstellen dat u dat mogelijk anoniem zou willen doen.

 • no-profile-image

  gert

  Ook in de USA een Scheringa

 • no-profile-image

  boerin

  ik wil Veelteelt.nl toevoegen aan het rijtje vakbladen met echte inhoud

 • no-profile-image

  prullemanneke

  WAAAAUW, komt net thuus van een lange dag aan 't wark in de stal, open safari internet explorer en dacht, laat ik eens kijken wat er voor nieuws is op de boerderie punt nl............ WAAAUUW, al die andere nieuws berichten zijn niet eens meer in beeld, terwijl ze toch veel belangrijker zijn voor de gemiddelde boer in nederland, maar nee, iedereen boert ineens in amerika met vrebahoff nu?????? TIP voor de boerderij, start een nieuwe website genaamd: www."thefarm" .us (of com) en doe die dan in het engels, ben best benieuwd of de amerikanen zich net zo druk maken over het amerikaanse vrebahof dan de nederlanders doen??
  Heb het al eens vaker gezegt, Piet slingerland heeft het vaak bij het rechte eind, en zo ook nu weer.

 • no-profile-image

  geen boer

  wat een frustraties zeg, mochten we de positieve berichten en artikelen over VrebaHoff (oe ik durf het bijna niet meer te noemen...) en de US in het algemeen voorheen wél lezen? Toen was het géén roddel en achterklap? Wanneer het algemene niveau van de berichtgeving niet conform uw maatstaven is, dat komt u toch gewoon níet hier. Of heeft het toch met inhoud te maken waarmee men liever niet geconfronteerd wordt.... Mijnheer Wijnholds, dit forum lijkt mij niet bedoeld om persoonlijk gram te halen op mensen welke u gewust met naam en toenaam noemt. Hier wordt wél een grens overschreden, ik denk dan ook dat uw warrige compleet off-topic epistels geen lang leven beschoren zullen zijn!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Het Leven kent zijn/haar Ups en Downs, dat is waar!. Ieder mens komt zichzelf een of meerdere keren tegen in zijn leven, ook dat is waar!. Bovendien zie je vaak dat iemand slachtoffer wordt van zijn/haar eigen succes!. Overmoed schaad zeggen wij dan,ook dat is waar!. Daarom adviseer ik idereen; houdt het overzichtelijk en leef gelukkig!!!... Take it easy!.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  beste Roelof, wij hebben toen onze plannen wat meer concreet werden een jurist ingeschakeld in zowel Nederland als de Usa om alles eens rustig uit te zoeken. Hierdoor zijn wij inderdaad "gewaarschuwd" voor praktijken van sommige makelaars. Zowel Nederlands als Amerikaanse of personen die alle twee behartigen. Dit heeft ons een dikke mercedus gekost, maar veel meer opgeleverd!! Ons uitgangspunt was simpel in onze ogen, zo'n stap maak je maar een keer in je leven en gaat over zeer veel geld. Dit alles duurde ruim 5 jaar van de eerste tot de laatse stap, op dat moment lang maar achteraf is het voorbij gevlogen. Boeren hier met heel veel plezier en genieten nog elke dag van de genomen stappen. Ook bij ons had het mis kunnen gaan, maar we hadden de risico's zo goed als mogelijk laten chekken en afgedekt, dit kunnen wij in iedergeval niet zelf vandaar dat wij deskundigen hiervoor ingehuurd hadden. Deskundigen die niet verbonden zijn/waren aan wat voor makelaar of emigratie bureau dan ook. Toen de tijd was er zelfs een makelaar die geen zaken met ons wilde doen omdat ik hem vroeg of hij er problemen mee had om zijn gang van zaken te laten chekken door onze jurist!!!! Dit was niet WvB, (voor dat je die vraag gaat stellen) Ook ik leef erg mee met diegene bij wie de totale emigratie is uitgelopen op een nachtmerrie, dat is verschrikkelijk!! Maar .................... hoop dat mijn eerdere reacties op deze berichten een beetje duidelijker zijn te begrijpen.

 • no-profile-image

  boer in polen

  Kijk daarom reageer ik dus anoniem. Slingerland en Wijnholds mogen alles zeggen! En komt er commentaar dan heeft het nog wel een staartje!

 • no-profile-image

  samuel

  Ik m'n excuses aanbieden aan jou Piet? Gelukkig heb je je gevoel voor humor gehouden! Het enige wat ik nog toe wil voegen is dat ik er nog iedere dag spijt van heb dat ik je toen niet gewoon die 40.000 euro heb betaald. Ik wilde me op dat moment niet af laten persen maar het had veel gezeur gescheeld en ook financieel was dat slimmer geweest!

 • no-profile-image

  Han

  Hadden de klanten van Vebrahof voor tekenen van het contract maar Google gebruikt om inlichtingen te verzamelen over hun handels partner. hadden ze zich wel twee maal bedacht alvorens te tekenen. Was in ieder geval 1 ding duidelijk geworden; "De milieu eisen zijn in USA zeker niet minder dan in Europa". De rechter is in dezen zeker niet milder dan de Nederlandse rechter.

 • no-profile-image

  een immigrant

  Top nieuws ja ja oud nieuws zou je bedoelen.deze informatie is nodig om eventuele nieuwe kandidaten ,die met WVB zaken willen doen, te waarschuwen, om vooral niet in zee te gaan met deze ondernemer,want dan verzuip je te plekke, terwijl WVB er lachend bij staat te kijken.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  he he eindelijk iemand die misschien het met modder gooien een andere richting kan geven! Geeft WVB wat meer rust zodat hij weer tijd heeft een biertje met me te drinken.
  Goede les voor diegene die zo smerig reageren via het AGD, kijk eerst goed na jezelf! Pluimpje voor boer in Polen.

 • no-profile-image

  Farmer

  Het is net andersom, jij begrijpt het moraal van het verhaal niet unaaitmesteedsofamerica. Of misschien moet je terug naar school en lessen volgen over hoe je eerlijke handel voert, dat is de enige handel die op langere termijn zal blijven. En niet het kortzichtige verrijken zoals vreba-hoff en andere zoals Madoff en Dirk Scheringa van de DSB bank hebben gedaan. Maar deze laatste 2 ontkende alles ook, ze hadden nooit iets fout gedaan, enz...

 • no-profile-image

  boerin

  Piet en Roelof, jullie schrijven onder jullie werkelijke naam, dat getuigt van moed en eerlijkheid. Laat je niet intimideren. Een verstandig persoon trekt zelf zijn conclusies wel en dat zal in jullie voordeel zijn.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  nee Farmer, als je zaken doet van deze omvang moet je iemand in de handen nemen die alleen voor jouw de zaken behartigd. Het is natuurlijk oordom om te denken dat de verkopende en aankopende makelaar dit 100% voor jouw doet! Natuurlijk niet hij wil het meeste van twee kanten! Als jij dit nog niet snapt.....slaap dan lekker verder. Maar stop met het achteloze verwijten maken na die ene partij. Het zijn er altijd nog twee, anders krijg je geen overeenstemming. Ik geloof ook wel dat er echt iets verkeerd is gegaan anders werd er niet zoveel over geschreven, maar ik vind het zeer onpasselijk dat er zo grof over die ene partij geschreven wordt.

 • no-profile-image

  boer

  tjonge tjonge ,ze hebben weer wat er is weer wat gebeurd in dat grote Amerika .In dat wereld deel waar overal twee nullen meer achter staan .
  Dus het nieuws is: er heeft een boer in Amerika chapter eleven ....nou dat hoeft absoluut nog niet het einde van het bedrijf te zijn hier in Amerika .
  Het probleem is dat ze dat in dat kleine Nederland niet begrijpen .
  Ja en iemand eist 170 miljoen euro terug,
  zoiets verwacht je toch te lezen in de Telegraaf waar gaat dit over?
  Het zegt wel iets over het niveau van dit blad.

 • no-profile-image

  ook een boerin

  waarschijnlijk 1,7 miljoen, maar met die twee nullen extra, 170 miljoen.
  en inderdaad het leven is hier prachtig.

 • no-profile-image

  boerin

  Ik snap eerlijk gezegd de vijandige opstelling niet Boer USA. Sociaal ben ik altijd al geweest en ik houdt niet van onrecht. Als dat reden geeft tot jouw uitlatingen, laat het zo zijn. Ik begrijp het niet, maar ik ben dan ook maar een simpele boerin.

 • no-profile-image

  boerin

  Chapter 11 is de meest simpele manier in de USA om van je te hoge hypotheek af te komen .Het wordt in alle sectoren veel gebruikt
  Het probleem voor de melkveehouderij is dat mr Bush de akkerbouwers de laatse jaren van zijn politieke leven zoveel subsidie heeft gegeven. Zodat de mais $8 per bushel was .
  Met die prijs kan geen enkele boer hier nog iets verdienen. De overheid helpt de ook de banken en niet de veehouderijen .
  Dus de subsidie voor de melkveehouderij kan je hier ophalen bij de bank .
  Zakelijk is chapter 11 hier net zo normaal
  als het rijden van een grote auto. Daarom moet je hier eerst betalen en dan pas gaan ze leveren .Hier kan vandaag en morgen een groot verschil zijn .
  Maar toch is het leven hier prachtig.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Mag ik u aanbevelen, ook in de U.S.A. eens Tros Opgelicht te bekijken, internet maakt immers zoveel mogelijk. U kunt dan huiveren over de nagenoeg onaantastbaarheid van zwendelaars, het Politie bureau was zelfs niet van plan een aangifte op te nemen in een oplichting van € 700.000,00 lang leve de vrijstaat Nederland! Blijf juridisch vooral in de U.S.A. ik heb begrepen dat Advocaten daar wel persoonlijke belangen hebben aan een casus, no cure no pay is daar ook natuurlijk heel gewoon. Ook is het mogelijk echte schade vergoeding te eisen, ook dat is in Nederland een aanfluiting.
  Over rechten, voor de nog goedgelovigen en mogelijk onwetenden adviseer ik u eens de feiten van de rechtstaat Nederland in ogen schouw te nemen en te googelen op Harry Teernstra/ SDNL/ Courtwatch en Tros Radar aflevering Advocatuur.
  Onze makelaar schrijft zelfs dat hij weet dat mijn (rechts) adviseurs andere belangen dienden, hij dacht kennelijk dat ik dat niet wist! Waarom weet hij dat zo goed! Ik zou mijn adviseurs gerechtelijk moeten vervolgen en schade vergoeding moeten claimen, o ja dat kan alleen door een Advocaat worden geclaimd!
  Een optredende Advocaat is echter niet aan ons recht toebedeeld!
  Artikel 13 Advocate wet beweerd dat er daar waar dit nodig is Advocaten rechtsbijstand moet worden verleend, kunt u geen Advocaat bereid vinden verplicht voor u op te treden dan moet een Deken er voor u een aanwijzen, Deken mw.mr. Van Roosmalen weigert er een aan te wijzen, zo promoot zij dus zwendel! Hoe kon het toch zo ver komen in de piramide van Madoff????
  Alles is mogelijk, ook het onmogelijke is heeeeel gewoon!

 • no-profile-image

  toeschouwer

  Geachte boerin USA, ik had graag meer uitleg over de simpele manier om van een te hoge lening af te geraken via chapter 11. Een nederlandse boer vroeg mij dat, omdat hij zelf deze methode niet kan vinden. De meeste bedrijven die in chapter 11 gaan, worden overgenomen door iemand anders of een inversteerder wordt de baas. En waarom past Willy van Bakel deze methode niet toe op zijn eigen bedrijven, voor het te laat is, dan kan hij verder toch fluitend door het leven. Of plaatst u en meerder personen deze goedpratende reacties over vrebahoff en afleiding maneuvers in opdracht van propaganda dienst van Willy. Of sommige zijn bang als een haas voor het bankroet van vrebahoff en de gevolgen daarvan voor de wachtende boeren en investeerders. De bedrijven die onder curatele zijn gezet door de rechtbank, zijn bedrijven die eigendom zijn van vrebahoff via Midwest Ag Investment. De boer zelf is alleen maar voor een heel klein deel eigenaar van het bedrijf en heeft weinig tot niets te zeggen. Blijkbaar heeft het hedgefonds waar Willy eerst over sprak nog maar weinig geld gegeven. Ze zullen ook door hebben dat het een piramide spel is en dat de financiele problemen er al waren voordat de melkprijzen naar beneden gingen. En dat Willy een kunstenaar is in het goed praten van alles, maar helaas de waarheid is altijd het tegenovergestelde bij hem.

 • no-profile-image

  boerin

  OK, I get it!!
  Dan heeft deze 'discussie' vooral tot doel om potentiele emigranten te behoeden voor een en ander. Verder denk ik dat deze discussie naar de rechtszaal moet, want daar hoort het thuis, voordat het nog verder escaleerd.

 • no-profile-image

  veehouder

  Bespaar voor jezelf €350.-- ( fl. 770.--) en de sensatie van bedrijven met tegenslag. Opzeggen de Boerderij 1.1.2010
  De bedrijfsopbrengsten zullen er niet van dalen

 • no-profile-image

  keutelboer

  Het begint er op te lijken dat mensen die dikke winsten pakken en randen van wetten en regels opzoeken en of overschrijden normaal zijn . En de rest maar stelletje gapers zijn de liefs veel belasting , heffingen, premies enz.laten betalen zodat de slimme jongens hiermee leker kunnen spelen . Adviseurs die twee petten op hebben in zaken die van groot financieel belang zijn. Bij advies van andere partij blijken onder een hoedje te spelen met andere partij . Dus niet het beste met u voor hebben , maar met hun maten de buit verdelen . Dit is altijd zoal geweest in het klein , toen waren de bedragen kleiner en was de tijd beter en kon men de schade meestal wel terug verdienen want door inflatie werd onderpand meestal meer waard . Maar nu zijn de bedragen veel groter het gaat slecht en dus wordt onderpand minder waard . Met als gevolg dat banken , leverranciers enz eerder bang worden en stoppen . Het gevolg is dat slimme jongens nu ook door de banken en leverranciers achter hun broek gezeten worden ,want hun winst daalt ook door omzet verlies en hun onderpand wordt ook minder waard.Nu beginnen ze ook te janken van dat het slecht gaat en het altijd aan andere ligt dat bij hun fout gaat .Maar iemand die veel te verliezen heeft vindt wel eimand die hem helpen wil , want er zijn ook weer mensen die proberen dikke winsten te maken op het proberen te redden van een deel . Maar een gewoon burger of eimand die alles verloren is en dus niets meer te halen is is bedankt . Het is aan ieder om te beoordelen of dit eerlijk of oneerlijk is . Het oordeel zal afhangen bij welke partij men hoort of denkt te horen . Als de prijzen van melk , vlees enz. niet zo slecht geworden waren was er waarschijnlijk in Amerika ook minder fout gelopen en was de bewuste ondernemer misschien wel als held gevierd ,terwijl hij het zelfde gedaan had als nu .

 • no-profile-image

  Coop.Onderzoek Nunspeet

  Heer Wijnholds, oogt als een behoorlijk gemanipuleerd spel. Dat was het destijds met Wille ook. Advocaten/rechters/justitie... Veel vraagtekens maar door gewoon door te zetten verhaal gehaald en gekregen.
  Mocht u interesse hebben in een verkennend gesprek dan horen we dat graag.
  Groet
  Coop.Onderzoek Nunspeet

 • no-profile-image

  farmer

  'unaaitmesteedsofamerica',u heeft blijkbaar twee gezichten of bent u twee personen? laat boerderij maar eens een bedrijfsreportage maken over een Vreba-hoff bedrijf dat wel succesvol is en die nog steeds zaken doet met WvB en heel tevreden is over WvB.maar volgens mij is dat zoeken naar een naald in een hooiberg. dan kunt u nog meer biertjes met hem drinken. Of een reportage over uw eigen bedrijf met als titel;'Hoe je met een jurist en onafhankelijke deskundigen een succesvolle emigratie voor elkaar krijgt' of stop met het schrijven van onzin

 • no-profile-image

  boer uit polen

  Beste Piet, Ik heb niet alleen de klok horen luiden maar ben uitstekend op de hoogte van een en ander. Je heb me zelf alle info gegeven ook ben ik bij een aantal van de besprekingen geweest. Dat ik dit annoniem doe heeft ermee te maken dat ik precies heb gezien hoe jou en je compagnon's werkwijze is en ik hier niet de dupe van wil worden. En pas echt laf is het om iemand 40.000 euro te vragen en als dit niet wordt betaald zorgen voor een zeer negatieve en beschadigende publicatie. Hoe ermee op! Ga aan het werk! En kies je ervoor om te blijven mokken vertel dan wel de volledige waarheid.

 • no-profile-image

  boerendochter

  Op regionale internet sides kan je in de USA precies zien hoeveel subsidie iedere boer heeft gehad . Zijn naam en adres staan ook vermeld
  Dit is in sommige gevallen meer dan 1 miljoen dollar. Terwijl sommige mensen zo arm zijn dat ze in een trailer wonen en als de baby honger heeft dan doen ze MTN DEW (dit is een soort 7up met heel veel suiker en caffeine en het is in de EU verboden)in de fles . Het gevolg is dat de eerste tandjes er al uit rotten En geld voor een tandarts is er natuurlijk niet .

 • no-profile-image

  Han

  Laat de artikelen over Vreba-Haf een waarschuwing zijn voor potentiele Amerika gangers. Dan heeft de schrijver zijn doel als journalist bereikt.
  De hits zijn mooi meegenomen voor Boerderij.nl.

 • no-profile-image

  Willeeeee

  Het lijkt wel of Dick Wille weer bezig is.

 • no-profile-image

  Farmer

  Het lijkt erop dat Vreba-Hoff een campagne gestart is om zichzelf weer goed te praten. Anders worden hun Nederlandse investeerders waarschijnlijk te ongerust. Ze hebben de waarheid al lang genoeg kunnen verzwijgen, daarom zijn er kranten en vakbladen om dat naarbuiten te brengen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Keutelboer,uit de Piel. Ik moet u een Compliment geven!!!... U hebt een scherpe kijk op de Toestand in de Wereld!. Ook de kwaliteits verschillen van mensen hebt u goed door!. Zo gaat het in het leven. Of je ben een slimme jonge,of de melkprijs was te laag. Thats Life!!!... groetje's piet

 • no-profile-image

  Canadian

  Volgens mij zitten boer en boerin maar een eind uit hun neck te l''llen, en Piet hoe kom je erbij dat het goed gaat in de VS er vallen nog steeds (kleine) banken om, het gaat helemaal niet goed daar.
  En die $8 /bushel dat kwam door subsidie??, over de hele wereld was mais endergelijke duur, in de states kwam dat ook door die ethanol plants.
  Bij de bank kun je subsidie halen, waarom konden die andere dat niet die om zijn gevallen??, bullshit

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Het spijt me dat ik namen noem, maar ja hoe wil je ergens achter komen als de namen niet worden genoemd? Trouwens in de persberichten werden ook meerdere namen genoemd! Het moet toch duidelijk zijn hoe deze vork in de steel is gesplitst! En ja het is frustrerend dat VN/
  mensenrechten worden ontnomen aan Nederlandse gezinnen, kunt u zich in denken dat u "rechteloos" zou kunnen zijn?
  Wij hadden een overeenkomst, daar in waren alle partijen gehouden in de media niet meer naar buiten te treden.
  Onze makelaars verbraken geheel op eigen houtje het contract, zij plaatsten poleninfo.nl/rfd.html op het internet!
  Mijn naam werd daar in ook weer genoemd, ik had daar van geen bericht gehad laat staan dat ik toestemming had gegeven. Deze makelaar wil en kan zo maar "alles" aan een ieder uitleggen, als ik en dan Stichting Criminaliteitsbestrijding Nederland vragen stelt willen de heren weer niets uitleggen. Zij willen weten wie de opdrachtgever van SCBN was, dat staat niet ter discussie in het bericht word daar niet naar verwezen, gek he!
  Zo heeft Plaizier onderpanden geregeld en contracten geproduceerde welke niet rechtsgeldig waren! En Schlepers wist dat hij dit soort kunstjes flikte, het was niet in hem opgekomen mij en anderen daar van in kennis te stellen, ernstige nalatigheid, aansprakelijkheid? Ook had Plaizier zo als dat de Gibo adviseur betaamd natuurlijk onderzoek gepleegd naar een investering van de makelaar en zijn zwager ten bedrage van FL 285.000,00 in het ter verkoop aan ons aangeboden landgoed, hij regelde in contract dat dit bedrag ook als een garantie aan de potentiële kopers werd gegeven zouden de voorstellen niet kloppen e.d.!
  De zwager is echter nooit in kennis geweest van feitelijk zijn investering, hij kende mij niet en ook niet het landgoed waar in hij zou hebben geïnvesteerd?? De Advocaten van Driehoek vonden het geen bezwaar dat er wel te nadele van hun cliënt aan de zwager werd uitgekeerd, ook wilden zij niet in gaan op de garantie bepalingen en dat is natuurlijk heel gewoon! Aan Pliazier hadden zij ook geen enkele vraag, wat hij allemaal in elkaar had gestoken en dat dit juridisch niet haalbaar was? Ook aan SCBN word geen bewijs van investering ter hand gesteld, zou dit een vals voorwendsel kunnen zijn, een zwendel, valsheid in geschriften ? Zo word en blijf je in elk geval "geen boer".

 • no-profile-image

  prullemanneke

  Als u landbouw nieuws wilt lezen op europees gebied, ga naar www.agrarheute.com , dan kun je lezen zonder roddels. (als je duits kunt lezen tenminste)
  Voor amerikaans nieuws ga dan naar www.dairyherd.com en voor market informatie is www.cmegroup.com een goede keuze, plaats de muis cursor op "commodity products" en een heel munu popt dan tevoorschijn met corn, soybeans, soybeanmeal, en ook (class III = basisprijs) de melkprijs.
  Sorry redactie van de boerderij, hoewel veel artkilen in uw blad goed zijn word er wel te veel met modder gegooid vind ik, als het agrarisch dagblad dat doet, wel daar zijn ze krant voor, maar de boerderij is toch bedoeld als vakblad, niet als roddelblad, het lijkt de story wel (of wat dan ook het populairste roddelblad wel niet mag zijn ).

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Beste Klaas waarom stopt het piramide spel ? Omdat er geen nieuwe of weinig klanten bij komen. Maar waarom komen er minder bij ? . Heeft men door hoe hij werkt of zijn de prijzen van melk enz ook mede oorzaak ?. Ik denk dat prijzen van produkten een van de belangrijkste redenen is . Bewuste ondernemer maakt nu in Amerika op zijn bedrijven ook geen winst en zijn verleasde bedrijven kunnen hem ook niet betalen . Dit door de slechte prijzen en eventueel de hoge kosten die soms onnodig gemaakt zijn enz. Vanuit andere landen zijn de geld stromen ook minder geworden doordat de bedrijven moeilijker te verkopen zijn , melkquotum minder waard is geworden en geen winst gemaakt wordt .Als er winst gemaakt wordt , gaat men sneller investeren en worden grond bedrijven enz duurder . Banken geven sneller geld en meestal meer dan verantwoord , want alles is gebaseerd op groei . Dus dan kan men naar buitenland vertrekken met meer opbrengst van zijn bedrijf . Nu geen winst geen geld stoom vanuit zowel eigenbedrijven als van klanten voor deze ondernemer. Door weg vallen van deze geldstroom waar vette winsten opgemaakt zijn komt hij in moeilijkheden en kan hij gaten niet meer vullen . En als er mensen beginnen met vorderen en rechtzaken versnelt zig dit .Want dan worden alle betrokkenen bang van straks is er niets meer ik probeer ook nog te pakken wat ik pakken kan (zie bepaalde banken in de wereld ) Het kan dan wel een piramide spel zijn volgens u , en mogelijk heeft u gelijk . Maar als vediensten goed waren gebleven dan was dit voorlopig nog niet aan de hand wat er nu gaande is . De banken hebben heel lang met hoge lenigen en rare finaciele produkten de mensen voor de gek gehouden .Pas toen mensen de lasten niet meer op konden brengen en de zekerheden in waarde af gingen nemen , kwam dat naar buiten . Dit omdat ze zelf ook niet meer aan betalingsverplichtingen konden voldoen .Als klanten op tijd betalen , blijven investeren en verdienen of winst maken , kan een bank of ondernemer het lang uitzingen voordat hij in moeilijkheden komt . En komen de vermoede oneerlijke handelingen niet snel voor de dag . Want als er verdient wordt is men sneller tevreden en kan men meer verdragen en gaat men minder snel naar oorzaken zoeken , men wil dan vooruit

 • no-profile-image

  geen boer

  “It’s only when the tide goes out that you learn who’s been swimming naked.” Warren Buffett, 1992

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  In het verleden waren Hollandse boeren een gewild export goed, overal ter wereld werden zij met open armen ontvangen!
  Straks krijgen de Hollanders een mogelijk gestigmatiseerde bijnaam niet te deugen! Het zou toch ondenkbaar zijn dat de "Hollandse boeren" zo door mogelijk toe doen van enkelingen straks mogelijk niet meer zo welkom zijn. En hoe weet je nou zeker dat je nooit word genaaid door jou eigen belangenbehartiger (s) , u heeft misschien het antwoord daar op? Leg het ons a.u.b. uit?

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Boer in Polen, geef even uw en anderen hun namen en adressen door kan ik tenminste aangifte doen van laster & smaad e.d.! Mogelijk dat justitie dat wel wil opnemen en vervolgen? In afwachting van uw berichten verblijf ik met de hoogste achting!

 • no-profile-image

  boer

  Hee Wijnholds kappen met dit gezeur! Of kappen met dit gezeur of AANGIFTE doen! Je moet nu eens stoppen met dit gezeur. Volgens mij en andere[n] ben je zelf een oplichter! Op de afpersingsbeschuldigingen gaan jullie niet eens dit ompliceert dat je zo schuldig bent als de neten!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  ""Meneer"" Samuel Nieuwenhuis, uit Ermelo, nu begin ik toch echt aan uw Psyche te twijfelen!!!... Wat u gedaan hebt dat mag niet!, dat is waar!!!... U hebt zich reeds schuldig gemaakt aan Smaad en Laster!!!...'' Deze muis 'e Rat bedoel ik, krijgt nog een hele Dikke Staart'' Tenzij u de moed hebt, op deze site, uw excuses aan te bieden!!!... Dat zou U sieren Samuel.

 • no-profile-image

  samuel

  Geen boer uit NL beticht mij van domheid. Vind ik prima. Ik heb er voor gekozen niet inhoudelijk te reageren omdat deze plaats zich daar niet voor leent. Sterker volgens de regels mag het niet eens. Het artikel gaat over een totaal ander onderwerp.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Coop onderzoek Nunspeet, dank voor uw reactie en hulp aanbod. Ik heb ook al een vernietigend rapport van voormalig recherche bureau Gawain uit Barneveld ( eigendom van J.Baan) men zegt in Ref kringen dat dit rapport de aanleiding was voor het opheffen van Gawain? De man van fl 285.000,00 heeft zijn verblijf ook te Nunspeet, dat scheelt in de reiskosten trouwens deze heeft al bezoek gehad van iemand van SCBN ook aan deze rechercheur volharde de vermeende investeerder en ontvanger van opgemerkt bedrag niet in kennis te zijn van de voorstellen rond schriftelijke vermeende feiten! Daar van is ook een rapport gemaakt, ook heb ik een aangifte welke ik in opdracht van een opvolgend door de Deken aangewezen Advocaat mr.Schuurmans te Roden moest doen. OM had geen tijd, ook niet voor een KvK onderzoek naar de Accountants & de Advocaten die zij voor "mij" aan haalden, deze delen de zelfde stichting derden gelden rekening???
  Dat is verboden, de Enron-affaire heeft de Algemene Raad van NOvA dit standpunt alleen nog maar doen bevestigen zo berichte de Senior medewerker bezwaar & beroep/griffier algemene Raad mij onlangs, zij is wel sinds 2001 van deze-affaire in kennis??
  NOvA kan hier tegen "zelf" niets ondernemen, dat kan alleen in de arrondissementen en daar vind men het kennelijk geen probleem dat de Advocaten wet word overtreden! Madoff, hoe kon het toch zo ver komen?
  Na eerder opgemerkte publicaties trokken de opponenten een (journalist/ex hoofd redacteur van De Telegraaf) aan, hij toog naar de RvdJ om Panorama publicatie "Makelaar of Zwendelaar" even tot een rectificatie te dwingen, Ref Dag kreeg ter zitting aangezegd dat zij ook naar RvdJ zouden worden ontboden, Panorama werd echter in het gelijk gesteld en Ref Dag wacht nog steeds op een invitatie door RvdJ? Na een klein jaar van worstelen met de Advocaat & journalist van opponenten werd mij een afwikkeling door de strot geduwd. 200 ha grond of de totale opbrengst van deze grond minimaal € 200.000,00 of wij zouden kapot geprocedeerd worden, wij verkozen het laatste. Het in eigendom hebben van grond in een land waar dat voor buitenlanders verboden is bevreesde ons toch wel naar deze langjarige worsteling op vele fronten, mogelijk dat u dat wel kunt begrijpen? Via anderen hoorden wij dat de grond verkocht was, de Advocaat van opponenten schreef dat de grond niet het minimale gegarandeerde bedrag had opgebracht maar gul en goed aardig als zijn cliënten zijn pasten zij het tekort uit eigen "sok" zo als afgesproken bij!
  Zijn cliënten lieten de in contract vastgelegde uiterste betaal datum verlopen, een begeleidend Advocaat zegde de heren aan dat er een rechtszaak zou worden aangespannen, en dat zou nog een langdurige (dure) geschiedenis kunnen worden!
  Ik liet de Advocaat in de brief toevoegen dat wij weer naar het Ref Dag zouden moeten en berichten van weer nieuwe onhoudbare ontwikkelingen! En juist die toevoeging werd aan de Advocaat als een duivelse act verweten, ja ja.
  In de tussen tijd ben ik door onderzoek in het bezit gekomen van feiten in documenten van de koper, er is een brief van de makelaar aan de koper bij. In deze brief noemt de makelaar het overeengekomen koop bedrag van "mijn" grond € 200,000.00 exact! O ja, er werden ook nog voor € 52.500.00 aan onzinnige kosten aan de koper opgevoerd, het werkelijke verkoop bedrag was dus € 200.000,00 + 52.500,00= 252.5000,00 en dat kunstje flikken zij na aan de makelaar zo vinden zij zeer schadelijk publicaties, hoe kon het toch weer zo ver komen! Trouwens de begeleidend Advocaat heeft nooit om financiële verantwoording verzocht, hij heeft de heren dus op "hun woord" geloofd !!! Hoe is het mogelijk, toch.

 • no-profile-image

  Farmer

  Geachte, Coop.Onderzoek Nunspeet dan kun gelijk ook even Vanbakel en Vrebahoff onderzoeken, dan zul je ook heel veel gemanipuleer tegen komen.

 • no-profile-image

  Farmer

  Boer, USA. Helaas moet het vaak herhaalt worden om nieuwe kandidaten te waarschuwen. Omdat WVB zo mooi en goed kan praten. Hij draait aan elk verhaal wel een af andere spin, oh, die zij jaloers, ... Hij weet precies hoe hij je moet aanpakken. En vele mensen zijn daarin getrapt. Als WVB eerlijke handel had gedaan, zaten wij hier nu niet over hem te schrijven. Hij heeft dat aan zichzelf te danken.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Farmer je hebt mijn statement niet begrepen. Lees het nog eens. Als je het dan nog niet snapt lees het nog eens. enz enz....

 • no-profile-image

  boer in polen

  Beste Roelof en slachtoffer Polen [of gewoon Piet Slingerland] Roelof nogmaals jij spoort gewoon niet, kijk eens wat je er nu weer allemaal bij haalt. Je bent gewoon gefrustreerd omdat je de 200 ha grond te vroeg hebt verkocht. En Piet is boos omdat hij door de makelaar eens een prutser is genoemd, dat deed erg zeer. Maar beide heren zouden beter of inhoudelijk kunnen reageren of gewoon hun mond houden. Al maanden volg ik de reactie's op de Vrebahoff artikelen en al maanden erger ik me een ongeluk aan de toon van met name Wijnholds [Slingerland is iets slinkser] en nu is het gewoon een keer klaar. Iedereen mag weten dat jullie beide gewoon een stelletje huilebalken zijn die van alles wat ze niet naar het zin is gegaan de makelaar de schuld geven. Piet wees jij eerlijk door slinksigheid heb je een enorm bedrag van je makelaar af weten te persen. En wat Wijnholds betreft, de enige fout die de makelaar heeft gemaakt is dat hij in had moeten schatten dat hij totaal niet geschikt is als zelfstandig ondernemer!

 • no-profile-image

  boer in polen

  Roelof, u ken ik gelukkig niet zo goed. Maar uit al reacties hier en op andere plaatsen komt een beeld naar voren van een ontevreden huilebalk! Bij deze een goede raad stop met dit gezeur en ga aan het werk. Indien u echter denkt dat u werkelijk onrecht aan is gedaan ga dan naar de rechtbank, maar stop alstublieft met dit gefrustreerde gedoe! Het punt dat al uw adviseurs en advocaten volgens u eigen zegge blijkbaar niet meer voor u willen handelen moet toch ook u te denken geven! Of is de hele wereld gek en bent u de enige normale?

 • no-profile-image

  ik snap het niet meer

  Het word steeds bonter, de een zegt dat je goede on afhankelijke,kundige advisering moet inhuren de ander zegt dat juist zijn dood steek was! Dan weer komt er een makelaar lang die alles wil uitleggen, en ik heb gelezen dat hij dat al eerder had beloof op het internet maar zelfs aan een recherche bureau niet van plan was.
  Ik snap er niets meer van, ook chantage, afpersing beschuldigingen worden geplaatst! Denk even aan de voorwaarden voor dit forum heren!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Boer in Polen, uw boerderij in Polen staat toch niet te koop? U schrijft in een voor mij zeer bekende stijl! U epistels zijn allen gericht op belachelijk makerij, en zo poogt u de kern van algemene structuren in "zwendel" praktijken af te lijden, waar blijven al die antwoorden op vragen die in deze casus al 11 jaar onbeantwoord bleven? Belachelijk he, dat 11 jaar lang geen antwoorden op vragen worden gegeven, helemaal belachelijk is het feit dat onze makelaar onder contracten zijn handtekening plaatste en zich daarmee verplichte "alle" openheid van zijn zaken te geven! Het is ook belachelijk dat ik FL 1 miljoen aan onduidelijkheden bij elkaar kon tellen in opgemerkte transactie! Belachelijk is het ook dat meer dan een jaar na het verstrekken van een lening er door de makelaar documenten aan de Advocaat ter hand werden gesteld waar uit bleek dat er buiten mij om regelingen waren getroffen met mij onbekende schuldeisers, o ja belachelijk dat de zwager hier in ook zonder dat hij dat wist als geld vertrekker werd op gevoerd! En het is ook belachelijk dat er op de 200 ha grond nog een geldlening van mij rust, deze lening had al bijna 10 jaar geleden geretourneerd moeten worden, het contract is opgemaakt door Ben P Plaizier de Gibo Adviseur! Het is ook belachelijk dat een Nederlandse makelaar in vragen van Advocaten naar de Poolse vennoot wijst, zijn tolk en medewerker speelde voor Directeur! Ook deze Directeur heeft mijn lening niet terug betaald toen hij het land goed verkocht, belachelijk he! Weet u wat ook belachelijk is, een Nederlandse Advocaat schrijft een Poolse vennoot aan. En deze tolk antwoord in het Pools, hij begrijpt de Nederlandse taal niet, hij is natuurlijk een Poolse rechts persoon. Huilebalk geef nu antwoorden wees eens een grote kerel en sta voor je acties, jij bent toch niet die persoon welke als een echte rat bekend staat aan ex zaken partners. Geef antwoorden en de gemoedsrust zal vrede in luiden!

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  helemaal meeeens "snap het niet meer". Dat ze nou eenmaal hun eigen falen niet kunnen verkroppen, of vergeten hebben iemand in de armen te nemen die meer capaciteiten had dan zijzelf, en zo misstappen hadden kunnen voorkomen is nog te begrijpen. Maar ga niet met modder gooien via dit forum, dat maakt je zelf alleen maar meer belachelijk!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Coop, ik ben zeer wel geïnteresseerd in een oriënterend gesprek, mogelijk zijn er meer lezers geïnteresseerd in gerechtigheid en wisten zij ook niet wat hun allemaal overkwam? Ik heb heel veel onderzocht en energie verspeeld in deze onmenselijke martelgang! Via google heb ik u niet kunnen vinden, hoe komen wij met elkaar in contact? Met vriendelijke groeten aan u en de lezers/
  schrijvers van deze berichten!

 • no-profile-image

  Coop.Onderzoek Nunspeet

  Heer Wijnholds, ik zal u maandag bellen.

  Groet

  Coop OG Onderzoek Nunspeet

 • no-profile-image

  Coop OG Onderzoek Nunspeet

  Heer Wijnholds,

  het nummer waarop ik u trachte te bereiken is kennelijk niet het uwe.
  Als u uw gegevens per mail zend naar dit adres: brainpicking@live.nl dan neem ik contact met u op.

  Groet

  Coop.OG Onderzoek Nunspeet

 • no-profile-image

  agrarier

  Top nieuws ja ja oud nieuws zou je bedoelen .Is er geen geen normaal nieuws meer .
  Tip voor de redactie ..neem ga net NRC lezen.

 • no-profile-image

  samuel

  Wijnholds en Slingerland, zonet werd ik door een vriend [met een door ons bemiddelde boerderij in Polen die erg tevreden is] gewezen op de discussie die hier gaande is. Ik heb niet de behoefte me hier in te mengen. Iedereen die de behoefte heeft om alle details te kennen kan contact met mij opnemen. De discussie zoals hier gevoerd en ook in eerdere Vreba-Hoff publicaties zijn gewoon beneden mijn niveau!

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  gaaaaaafffff, het agd kan veel beter overgaan op het publiceren van jullie stories! Die van WVB kennen we nu wel!
  Ga zo door met modder gooien, maak het nog sappiger met meer oog voor de lezer die nergens van weet.

 • no-profile-image

  boerin

  Bemiddelaars zijn uit op je geld, liefst zoveel mogelijk. Ze zijn er echt niet uit liefdadigheid, en dat hoeft ook niet. Van boeren weten ze meestal niks. Dus nooit blindelings vertrouwen en proberen zelf je licht op te doen bij meerdere partijen. Vaak blijkt dan dat je zelf net zo bekwaam bent als de 'bemiddelaar' en je ze helemaal niet nodig hebt.

 • no-profile-image

  boerin

  Er is slechts een zeer fijne lijn tussen zakelijk zijn en oplichten (misbruik maken van). Het is een kunst zakelijk te zijn zonder op te lichten, zonder misbuik te maken van wie of wat dan ook. Heel veel mensen weten deze fijne lijn echter niet meer te ontdekken en laten zich verleiden, zonder dat ze daar zelf erg in hebben, tot het tweede.
  Maar zo is er ook een zeer fijne lijn tussen succesvol zijn en falen (you make it or you break it), zeker in de hedendaagse agrarische sector. Ook hier is het weer een kunst aan de goede kant van de lijn te zitten. Er zijn zeer veel zaken, waaronder ook bovengenoemde, die bijdragen aan het succesvol zijn of juist aan het falen.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Boerin in USA u heeft gelijk . Doe dit niet met een reis die door een makelaar is geregeld . Bezoek liever mensen die niet graag in de belangstelling staan , deze vertellen meestal neutraal verhaal . houd bij handel zelf overzicht en zeggenschap , en laat u niet op jagen .

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Boer in Polen, uw laatste regel is wel zeer actueel resumerend het verloop van het laatste jaar waar in door "gekte" en het gebrek aan vertrouwen de wereld economie in is gestort, analyses door algemeen Deken mr.Bekers publiek werden gemaakt inzake "Madoff"-affaire, hoe kon dat zo ver komen? Ik ben jaren zelfs tot op deze dag voor de gek gehouden daar heeft u mogelijk een punt! Tot mijn grote vreugde ben ik uit de totale gekte naar de normalere kant van het bestaan geworsteld, en ik prijs mij meer dan gelukkig dat ik niet de enige normale ben, is het u toegestaan tv te kijken kijk dan eens naar Zembla, Tros Radar of Tros Opgelicht daar worden zaken aangekaart welke door anderen "gelukkig" ook niet normaal worden bevonden!

 • no-profile-image

  boer in polen

  Beste Roelof, alleen het feit al dat je hier weer allemaal zaken bijhaald die totaal niet terzake doen geeft aan dat je niet helemaal als een ander bent zeg maar. Dit artikel gaat over een bedrijf die mogelijkerwijs in de VS bepaalde zaken zouden hebben gedaan. Achteraf had je de 200 ha grond natuurlijk moeten houden. Die is nu wel 1 milj waard. Maar dat je daar toen afscheid van heb genomen zal ook wel de schuld van een ander zijn geweest. Maar nogmaals stop met kniezen en sla de hand aan de ploeg!

 • no-profile-image

  boer in polen

  Heren Wijnholds en Slingerland van een afstand volg ik uw ruzie met uw makelaar al een aantal jaren. Het zou voor iedereen veel beter zijn om nu eindelijk de strijdbijl te begraven. Maar als u er voor kiest dit niet te doen wees dan wel eerlijk. Vermeld ook dat u heeft geprobeert uw makelaar af te persen, dat u er zelf voor hebt gekozen om de gronden[die nu een veelvoud waart zijn] voor 200.000 te verkopen. Dat Slingerland eigenlijk zijn boerderij terug had verkocht aan zijn makelaar maar hoewel er een overeenkomst was de boerderij niet heeft geleverd. Dat Slingerland van de hele affaire ongeveer 150.000 euro beter is geworden doordat hij een deel van de lening die de makelaar had verstrekt niet terug heeft betaald!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Anonieme boer in Polen, u weet wel heel erg veel van de details en u beschuldigd "mij" kennelijk van afpersing! U pleegt met uw daad een misdrijf, laster & smaad! Gezien het feit dat u zo goed op de hoogte bent van de "feiten" lijkt het mij dat u dan maar aangifte aan het Politie bureau moet doen, ik neem aan dat zij uw aangifte wel willen op nemen! Zijn u de "feiten"mogelijk ter hand gesteld na de oproep "poleninfo.nl/rfd.html en de contractbreuk welke in deze actie feit was geworden! Daar u van hoed en rand weet is het u neem ik aan ook bekend dat er nog meerdere onbeantwoorde (Advocaten) brieven, verklaringen en verantwoordingen welke zijn toegezegd in dossier wachten op daadwerkelijke beantwoording! U bent toch niet de "zwager" van fl 285.000,00, van hem krijg ik ook geen antwoord op brieven? Gaarne zie ik dat u er dan wel voor zult zorgen dat alle afspraken en uitnodigingen ook daad werkelijk volgens afspraken worden uitgevoerd!
  Deze heren hebben "niets" te verbergen, dat verklaarde hun Advocaat! Dat deze rechts diender niet op vragen in meerdere brieven reageert zou de mogelijk onnozele als apart kunnen bevinden! Temeer daar onder de zelfde omstandigheden het in casus al eens tot een aantal publicaties kwam, en de makelaar beweerd dat hij allergisch is voor media aandacht? Thans ga ik er van uit dat u er met grote spoed achter aan gaat en er zeer spoedig schriftelijke toegezegde verklaringen ter hand zullen worden gesteld!
  Met vriendelijke groet en in afwachting van reactie, verantwoordingen en verklaringen verblijf ik hoogachtend!

 • no-profile-image

  geen boer

  foreclosure betekent dat de bank haar hypotheekrecht gaat uitoefenen en beslag legt (via rechter) op het onderpand met de bedoeling dit ten gelde te maken. De hypotheekrechtgever (Vrebahoff als eigenaar van dit lease-bedrijf) voldeed dus, waarschijnlijk langere tijd, niet aan haar verplichtingen jegens deze bank. Natuurlijk zit het tij enorm tegen, echter het heeft er, met alle respect, alle schijn van dat Vrebahoff steeds meer in de hoek komt waar de klappen vallen, en dat dit niet uitsluitend aan externe factoren geweten kan worden.

 • no-profile-image

  Ik geloofde in hem

  Boerin, USA heeft gelijk, de klappen vallen echt niet bij Vreba hoff, die vallen bij zijn boeren die van nederland zijn gekomen en geld hebben geinvesteerd in een bedrijf dat ze niet krijgen.
  Willy is wel slimmer
  Nu komt zijn hedgefonds in actie. Zie agr. dagblad 18 juni 2009. De game is (bewust) opgezet, ( wordt nu gespeeld), de banken vragen een foreclose aan, Willy gaat 25 cent voor een dollar bieden, de boer moet vertrekken, wordt een groter bedrijf beloofd of een ander verhaal waar ze intrappen, en Willy verkoop het weer voor de volle hypotheek aan de volgende nederlander of duitser die zat te wachten en nu oo zo gelukkig is dat hij er toch nog goed bij is afgekomen, want hij heeft nu toch nog iets gekregen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Boer,USA. Uw reactie wekt bij mij enige vragen; 1) Het is ons bekend in Europa dat het goed gaat in de USA,toch stagneert de emigratie naar de USA,weet u hoe dat komt?. 2) Sinds de nieuwe president Obama het stuur van Bush heeft over genomen verdienen de Banken weer geld als water, Goldman-Sachs en Morgan-Stanley, bij voorbeeld,is dat bij de Mega-melkers ook zo?. 3) Tenslotte een algemene vraag (wij zijn nu toch bezig) denkt u ook dat de Wereldmarktprijs voor melk verder zal stijgen en stabiel zal blijven???... vriendelijke groeten uit EU.

 • no-profile-image

  prullemanneke

  wat heeft mountain dew nu weer met vrebahoff te maken, mensen moeten eens stoppen met flauwekul op internet te plaatsen, als je dan zo graag over die mountain dew door wilt blijven bitchen, bitch dan tegen de (NObama) regering, die delen de subsidie uit, niet vrebahoff, die doen alleen wat alle boeren doen, pakken wat je kan als de overheid aan het uitdelen is, heel normaal en dat doen we allemaal. Bedankt, gplaatst door blije amerikaanse veehouder. (Op een vrebahoff farm by the way) Als we toch aan het typen zijn, die ene goede man heeft helemaaal gelijk (boer, usa) er zijn allerlei redenen waardoor de veehouderij in de put zit, wereldwijd, niet allen bij vrebahoff, het enige verschil is dat mensen het schijnbaar leuk vinden om tegen een persoon aan te zeiken, is ook wel handig natuurlijk, 50 bedrijven om tegen te klagen en dat kan allemaal via een persoon gedaan worden, wat een luxe !!!!!! Wil ook dit even kwijt: ....... laat je niet gek maken / van de wijs brengen door de media, veel succes toegewenst aan de vrebahoff groep, geef niet op en alles zal goed komen.

 • no-profile-image

  Hoofdredactie AGD

  Bij de bewerking van dit bericht ter redactie is inderdaad een eis tot teruggave van 2,5 miljoen dollar verkeerd in euro's omgerekend. De betreffende veehouder eist 2,5 miljoen dollar ofwel tegen de huidige koersen 1,7 miljoen euro terug van Vreba-Hoff en mede-eigenaar Willy van Bakel.
  In weerwil van enkele reacties op dit bericht is hier geen sprake van een Chapter 11-zaak, maar van een veel verder strekkende zogeheten Foreclosure, waarin de eisende partij (de bank Agstar) beslag laat leggen. In dit geval heeft de rechter vrijwel direct na die eis Oolman Dairy onder curatele gesteld.

 • no-profile-image

  geen boer

  ik denk dat Piet het bij het rechte eind heeft, overigens heb ik opgemerkt dat het er op internetfora geregeld flink aan toe gaat, daar is dit nog niks bij. Even terug on-topic: dit is toch wel degelijk 'eigen' Vrebahoff bedrijf, dus in eigendom van henzelf? Bij die andere twee ging het om geclaimde borgstellingen, elk 5 mil. Nogmaals, met alle respect, ik heb toch de indruk dat Vrebahoff het moeilijk gaat krijgen. Het zal m.i. afhangen van hoelang ze al die procedures kunnen rekken, in combinatie met wanneer de melkprijs weer gaat aantrekken.

 • no-profile-image

  prullemanneke

  ik dacht ik doe er nog even een schepje bovenop door NOG een reactie te plaatsen

 • no-profile-image

  geen boer

  http://omg.yahoo.com/
  Als we het toch over amerikaanse roddels hebben

 • no-profile-image

  R

  Het verschil tussen de roddelbladen, boerderij en agrarische dagblad is dat de laatste twee, sommige op de harde feiten van het piramide spel drukken en sommige kunnen dat blijkbaar nog niet goed verwerken.

 • no-profile-image

  klaas

  die bewuste ondernemer was wel met een piramide spel bezig, en dat is aan het instorten, doordat er geen nieuwe kandidaten meer komen. en dat heeft niets met de crisus of lage melkprijzen te maken.

 • no-profile-image

  henk

  Toevallig ben ik 2 jaar geleden bij oolman geweest hij was toen nog volop aan het bouwen voordat hij naar ohio ging molk hij hier in de achterhoek een 50 koeien, het bedrijf waaar hij nu opzit was failliet gegaan zodoende heeft van bakel het overgenomen en oolman er op gezet en nu 4 jaar verder is het bedrijf weer in dezelfde toestand als 4 jaar geleden jammer.

 • no-profile-image

  boerin

  vervolg... Hoe denk je dat de bedrijven die wel doorgaan het doen? Tijdelijk niet aflossen, uitbreiding van operating loan die volgend jaar, zoals het er nu uitziet zo afbetaald is. Maar daar weten onze collega's in Nederland waarschijnlijk alles van, zitten velen in Nederland niet in dezelfde situatie. Het enige verschil: het wordt niet aan de grote klok gehangen.

 • no-profile-image

  John

  Het zou toch wel eventjes netter zijn als de redactie van dit blad iets meer vertelde over chepter 11 chapter 7.. court ..
  bushels omrekenings factoren naar tonnen, melkprijzen in pounden .
  Vervolgens zou het ook voor de gezinnen wat dragelijker worden als ze niet met naam en toenaam in dit blad staan. Want dat is zeer asociaal en daar zou eigenlijk een rechter iets aan moeten doen .
  In nederland is het met de meeste kassen en een grote agrarische bank niet veel beter . Een koop lease constructie geen opbrengst en de kas is van de bank . Terwijl de bank en de kweker er allebei niets aan kunnen doen . Waarom zet de redactie van deze krant al die gezinnen ook niet met naam en toenaam in dit blad.

 • no-profile-image

  Ik geloofde in hem

  hoezo boerin; naar de rechtzaal?? hij doet toch niks verkeerd, dat mag zo.

 • no-profile-image

  prullemanneke

  er word mij hier net verteld dat het meest populaire roddelblad nu de boerderij is, zelfs hier in amerika, vandaar al die hoge kijkcijfers en vele reacties.
  Ga zo door, mischien gaan we CNN nog wel voorbij !!!!!!!! HAHA

 • no-profile-image

  john

  het gaat nu nergens meer over .Dus zullen we het over iets zinnigs hebben .
  Hoe gaat de melk prijs zich in de komende maanden ontwikkelen .
  En wat doen ze nu in New Zeeland want dat is meestal een voorloper.

 • no-profile-image

  Coop OG Onderzoek

  Geachte heer Wijnholds, wij zijn een groep mensen die met regelmaat o.g oplichters achter de broek zitten. De heer D.Wille was in de 80-er jaren zeer actief richting Canada en na jaren hebben we hem te pakken gekregen... We doen niets voor niets want onderzoek kost tijd en geld. Mocht u daartoe willen overgaan dan zie ik in eerste instantie uw bericht via deze weg.
  Groet

  O.G.onderzoek Coop.

 • no-profile-image

  maak meer markt

  Wij in nederland zijn nog niet vergeten dat mede door toedoen van de verbakel melkhandel ;de spotmarkt en de uitbetaalprijs van de zuivelverwerkers nog nooit zo snel waren gestegen.
  Verbakel hiervooer bedankt.

 • no-profile-image

  NL

  Wij in Nederland zijn ook nog niet vergeten dat de melkprijs bij vanbakel ook net zo snel als ze omhoog is gegaan weer naar beneden is gegaan.

 • no-profile-image

  Farmer

  Als vrebahoff als makelaar zo handeld bij emigratiebegeleiding, dus alleen maar gaan voor eigen grof geld gewin, en niets in het belang van de klant. Dan wil ik iedereen aanraden om zeker niet met vrebahoff te handelen, meneer unaaitmesteedsofamerica. En zeker niet als een klant een boerderij gekocht heeft, via een overeenkomst tussen 2 partijen voor een afgesproken bedrag en voorwaarden. En de afspraken worden daarna niet nagekomen door vrebahoff. De boerderij wordt niet geheel afgebouwd, slechte kwaliteit machines die de klant al direkt moet vervangen, geen bouwgarantie, enz... Vrebahoff heeft een standaard procedure om op het laatst niet alle aannemers meer te betalen, zodat de aannemers liens leggen op het bedrijf en de klant kan het dan maar betalen. Koeien worden betaald en niet geleverd of van heel slechte kwaliteit. Er zijn boeren die al meer dan 4 jaar wachtende boer zijn. De klant krijgt te weinig waar voor zijn geld, dit is legaal stelen. je hebt dat blijkbaar nog altijd niet door. Zelfs met hulp van andere lukt het dan nog niet, omdat WvB helemaal niet de bedoeling heeft om het spel eerlijk te spelen, hij is alleen maar uit op het geld en hij komt zijn afspraken niet na. Ook de milieuovertredingen in Hudson hebben een grote impact op het al negatieve imago van vrebahoff bij het verkrijgen van milieuvergunningen, leningen bij banken, akkerbouwers, oppositiegroepen. Dan vind ik het wel toepasselijk dat er zo over de ene partij geschreven wordt. Dit alleen maar om te voorkomen dat nieuwe klanten het slachtoffer van hem worden. De meeste Americaanse handelaars zijn veel eerlijker dan WvB. Er zijn procentueel veel te veel vrebahoff bedrijven die het niet redden, denk daar maar eens over na, zeg dit tegen WvB als je weer een biertje met hem drinkt en vraag hem hoe dat komt.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  tjonge tjonge Farmer, over onzin gesproken kijk in de spiegel.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  U bent niet genaaid in de USA, mijn pat is vergelijkbaar aan het uwe verlopen.
  Ik ben wel genaaid, en u gelukkig niet ik kan het mij voorstellen dat u heeeel gelukkig bent in de USA, hartelijk bedankt voor uw uitleg. Met de vriendelijke groeten van Roelof.

Laad alle reacties (94)

Of registreer je om te kunnen reageren.