Home

Achtergrond 32 reacties

Bank eist via rechter geld van Vreba-Hoff

De coöperatieve Amerikaanse landbouwbank Ag­Star Financial Services daagt Vre­ba-Hoff voor de rechter wegens contractbreuk en het niet nako­men van betalingsverplichtingen.

De bank heeft in twee staten rechtszaken aangespannen tegen Vreba-Hoff: Ohio en Indiana. De bank eist via de rechter min­stens 10 miljoen dollar (ruim 6,8 miljoen euro) van de Nederlandse emigratiebemiddelaar.

De zaak in Indiana betreft Rock Creek Dairy. De zaak in Ohio gaat om Hopewell Dairy en Chester­field Dairy, allemaal bedrijven met van oorsprong Nederlandse melkveehouders.

In november 2006 verstrekte de bank via Midwest Dairy Invest­ments, een dochteronderneming van Vreba-Hoff Dairy Develop­ment (VHDD), een lening aan Rock Creek Dairy Leasing. Hier­bij werd afgesproken dat Vreba- Hoff garant zou staan voor de betalingsverplichtingen, via een speciale VHDD-Guaranty. Aan de betalingsverplichtingen is niet voldaan en nu moet Vreba-Hoff over de brug komen, meent de bank, die bovendien via de rech­ter beslag wil leggen op Rock Creek.

Vrijdag heeft dezelfde bank twee andere melkveebedrijven (Hopewell Dairy en Chesterfield Dairy) via de rechter in Ohio met onmiddellijke ingang onder cura­tele laten stellen. Ook in deze zaak is sprake van grote betalingsach­terstanden en verwijt de bank Vreba-Hoff contractbreuk.

Een woordvoerder van Vreba- Hoff liet in de krant The Daily Telegram, weten dat de zaak geen gevolgen zou hebben voor de ei­gen melkveebedrijven van Vreba­Hoff bij Hudson omdat ze alleen als adviseur bij de zaak betrokken zouden zijn. Volgens de woord­voerder bouwt Vreba-Hoff nog steeds bedrijven voor Nederland­se melkveehouders.

Tegen Vreba-Hoff lopen al meer rechtszaken. Gea Farm Technolo­gies (Westfalia-Surge) eist ruim 570.000 dollar (398.000 euro) van Vreba-Hoff. De andere claim, 277.000 dollar (ruim 193.00 euro), is van Hat Creek Cattle Company en Midwest Livestock Express.

Eerder eiste de eerste melkvee­houder al zijn geld terug van Vre­ba- Hoff en mede-eigenaar Willy van Bakel. De boer eist 2,5 miljoen dollar. Hij verkocht zijn boerderij in Nederland en Vreba-Hoff zou voor hem een nieuw bedrijf in de VS bouwen. Na vier jaar heeft hij nog steeds geen bedrijf.

Lees ook Twee Vreba-Hoff-gelinkte bedrijven onder curatele

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Gewoon doen,is zo gek nog niet. Dat is waar!.Of doe maar gewoon,dan doe je al GEK genoeg! Het is niet altijd GOUD wat blinkt!. De Toekomst is niet Voorspelbaar.Toch wil een ondernemer graag ondernemen!!!,dat is ook goed zo!. Die uitdaging vervolgt mij ook iedere dag,ik hou van beslissingen nemen. Ook als je weet dat er risico's aan kleven. Maar houd het overzichtelijk. Succes kan je niet altijd af dwingen. Nu zeggen en denken de kleinere ondernemers. Gelukkig heb ik maar 50 melkkoeien i.p.v. 500 melk koeien en dan te bedenken dat er ook bedrijven zijn die 5.000. of meer melkkoeien hebben!.Als dan ook nog de Kosten hoger zijn, dan de Baten!. Goeiendag, dan ben je niet te benijden.

 • no-profile-image

  jaap

  mijnheer of mevrouw ik snap het niet meer, wat een vreemde reactie. Men dient met open vizier te strijden en niet op een zo achterbakze wijze als Wijnholds. Ben het met Rob Apeldoorn eens het zijn HUILEBALKEN!!

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Boeren werden 7 jaar geleden al bedreigd als ze iets van de wantoestanden naar buiten brachten. Maar dit potje gesloten houden kan men niet blijven volhouden. En teveel bedrijven zijn financieel afhankelijk van hem, zodat ze niets slechts meer over WvB kunnen zeggen anders krijgen ze een dreig telefoontje.
  PS.
  Rechter: Hoe kun je iemand bedriegen die jouw blindelings vertrouwde.
  Beklaagde: Nogal logisch! Mensen die je blindelings geloven zijn toch de enige mensen die je kunt bedriegen.

 • no-profile-image

  Wist het al lang

  Heb geprobeerd mensen te waarschuwen maar als alles mooi voorgeschoteld word op hun "eigen" bedrijven dan is het bijna onmogelijk om mensen van gedachten te laten veranderen. De farmtoers gingen vaak alleen aan bij bedrijven waar men met de septer zwaaide. Vergeet ook niet dat WvB je je eigen auto kan verkopen of ijs aan de eskimos. Conclusie: denk dat het bedrijf te snel gegroeid is en dat het menselijke aspect plaats heeft gemaakt voor het finaciele aspect hetgeen funest kan zijn bij dit soort onderneming.

 • no-profile-image

  Arjan

  Ik had in 1997 al het "voorrecht" om de kans te krijgen met Vrebahoff zaken te doen. Toen was het al duidelijk dat het erg veel leek op een leuk piramidespel. Ik was toen al blij dat ik geen spelletjesmens ben. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet begrijp dat ik niet begrijp dat er zo veel mensen in getrapt zijn. Lang leve de creativiteit, maar wel met je eigen geld en tijd!

 • no-profile-image

  klaas

  Wachtende boer u.s.a. U hebt blijkbaar weinig vertrouwen in de vrije meningsuiting via internet. U en Vreba-Hoff voelen zich blijkbaar beter thuis in het Rusland van 20 jaar geleden ,jullie uitspraken komen goed overeen met de uitspraken van de Kommunistische leiders die zich veilig voelden achter een ijzeren gordijn. U en Vraba-Hoff willen het piramide spel in stand houden, en dat is in uw belang, dan kan een nieuwe voor de gek gehouden Nederlandse boer uw WACHTSTOEL overnemen.

 • no-profile-image

  Wist het al lang

  Ervaringsdeskundige USA slaat de spijker op zijn/haar kop. Denk persoonlijk dat boerin USA op de Vrebahoff loonlijst staat denken jullie ook niet? Poor girl. De authorities moeten zijn visum intrekken dan zijn we er mooi vanaf.

 • no-profile-image

  gewoon doen is

  Ben ik blij dat ik maar een gemiddeld bedrijf heb. Heb ik in iedergeval niet dit soort sores aan m'n hoofd hangen. Je zou voor minder slapeloze nachten hebben.

 • no-profile-image

  ik snap het niet meer

  Heren Jaap en Rob, kennelijk denkt u achterstevoren u verwijt iemand niet met open vizier te strijden u lijkt wel in een oorlog verwikkeld te zijn? Die achterbakse heb ik toch nog al wat feiten zien aan dragen, valt het u niet op dat daar personen met "mr" tittels tussen zitten! Illegale Advocatuur, lieg werken een falende justitie! Wanneer opent uw vriend zijn vizier, ik las dat hij dat steeds roept (ook hier weer) maar als dan zelfs door SCBN vragen worden gesteld er geen antwoorden komen, en trouwens wees zelf niet achterbaks en noem ook je naam en verblijf plaats dan heb je mogelijk recht van spreken.
  Stel je toch eens voor dat deze feiten feit zijn, mogelijk rolt er nog een politiek schandaal uit. Ik denk het niet want in Nederland kan alles, kijk maar eens naar ZEMBLA van afgelopen zondag!
  Gelukkig verblijf ik in het land van melk en honing en kom ik niet meer terug.

 • no-profile-image

  boerin

  Vanwaar deze heksenjacht op Vreba-hoff ???
  Ik zie nog steeds geen enkel bewijs, wat deze heksenjacht rechtvaardigd, alleen verdachtmakingen.
  Dat zware financieringen risico's met zich mee brengen, weten we allemaal. Dat de gemiddelde Nederlandse melkveehouder deze risico's voor lief neemt, is een feit. De gemiddelde financiering per af te leveren liter melk is nergens zo hoog als in Nederland. Misschien dat deze achtergrond, ons Nederlanders in het buitenland niet ten goede komt, in deze onzekere tijden.
  Aan de andere kant kan het vruchten afwerpen wanneer het tij keert.
  Ondernemen is risico nemen.
  Hopelijk keert het tij, ook voor Vreba-Hoff, zodat zij haar klanten bij kan staan en door deze crisis heen kan helpen. Met deze heksenjacht is niemand gediend. Men haalt niet alleen Vreba-Hoff onderuit maar vele bedrijven met haar.
  En ik neem aan dat potentiele emigranten wel drie keer nadenken in de toekomst.

 • no-profile-image

  rob

  Wat een stelletje jankerts! met name die Piet en Roelof! En maar zeuren en huilen dat alles verkeerd is gegaan. Als deze heren zouden werken hadden ze geen tijd om van die ellelange zeurverhalen te schrijven.

 • no-profile-image

  wachtende boer

  De teksten die niet negatief zijn ten opzichte van van Bakel worden op deze side aangepast en dingen worden er uigehaald .
  Dus dit blad of deze side past in Rusland niet in Nederland .
  Dit kan echt niet meer in 2009

 • no-profile-image

  Stephanie

  Vandaag staat de PRETRIAL CONFERENCE case 09CV000162 op het programmatijd 10.30 am wat zouden de bemiddelaars c.q. advieurs Willy van Bakel en John van der hoff doen met hun klant die om bemiddeling vroeg waarbij een boerderij in nederland te verkopen en vervolgens een boerderij terug te krijgen in de USA. wordt vervolgt door AGD??

 • no-profile-image

  een ervaringsdeskundige

  Reactie op boerin s vraag: Het antwoord staat in mijn verhaal. 90% van de boeren die hier zitten zijn op de een of andere manier bewust afhankelijk (gemaakt) van Vreba Hoff. Uit angst voor repressailles en dus hun vermogen te verliezen houden deze mensen hun mond. Tegen beter weten in werken deze mensen 100 uur in de week, in een vertwijfelde poging "hun" boerderij te redden. De praktijk is dat de bewust gecreerde situatie door Willy (in schril contrast met de veelbelovende cashflows) van te weinig eigen vermogen ertoe leidt, dat jouw eigen vermogen in no time verdampt van waaruit uiteindelijk ( nadat die beste Willy je nog meer(in de goot) heeft geholpen geld te geven voor 15%) het onvermijdelijke verlies van de boerderij voortvloeit. Zelfs mensen die Vreba-Hoff afgekocht hebben zijn indirect nog heel lang aan hun verbonden omdat ze uiteindelijk op de een of de andere manier niet genoeg waar naar geld gekregen hebben. En dan zeg ik het heel netjes.

 • no-profile-image

  toeschouwer

  Vreba-Hoff zegt alleen als adviseur op te treden voor de bedrijven; Rock Creek dairy en Hopewell dairy .waarvan de nederlandse eigenaars al lang vertrokken zijn.Dit lijkt niet de waarheid.Wat is Midwest dairy investments dan? dit is toch een dochteronderneming van Vreba-Hoff!!!! zie emigratiekrant van oktober 2007.
  En er worden volgens de woordvoerder nog steeds bedrijven gebouwd,maar alles ligt al meer dan een jaar stil,omdat

  de aannemers niet betaald worden.
  Er is hier veel meer aan de hand dan lage melkprijzen.

 • no-profile-image

  ik snap het niet meer

  Zo te zien zijn er zo als men dat in Ref kringen noemt "Jaapjes" met ook een heel ruim geweten. Ik heb op dit forum gelezen dat er "mensen" zijn die zich dood werken, 100 uur per week om de schade weg te werken. Hard werken, dan heb je tenminste geen tijd om zelf te rechercheren wat er kennelijk allemaal speelt in de wereld van belangen verstrengelingen, illegaliteit en samenspanningen. U mag zo begrijp ik vooral niet achter de schermen kijken! Pas maar goed op dus, en laat u vooral goed en kundig adviseren!!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  ... Wachtende Boer, u bent waarschijnlijk van een heel bijzonder soort hout gesneden!!!. Gelukkig hebt U het heel Goed met u zelf Getroffen. Droom verder a.u.b.

 • no-profile-image

  een ervaringsdeskundige

  Hoezo geen bewijs? Hoeveel boeren zijn er al niet gesneuveld sinds dat de firma List & Bedrog haar praktijken uitoefent? Hoeveel boerderijen zijn er al niet in andere handen overgegaan met de tijd?
  Ik begin liever niet te tellen want dan schrik je nog even. En dat is heus niet iets van de laatste periode dat is al zolang als van Bakel hier opereert. Mensen waar je nooit iets van weer hoort, die aan het werk gaan bij een andere boer(indirect dus weer voor van Bakel) of die heel stilletjes weer vertrekken naar Nederland. Weet je wel hoeveel leed dat veroorzaakt voor deze families die hun hele hebben en houwen achtergelaten hebben om een bestaan op te bouwen in hun nieuwe vaderland en die regelrecht verkeerd voorgelicht/opgelicht zijn door de emigratiespecialist van de USA. Daar heb je geen idee van totdat jezelft iets dergelijks hebt meegemaakt. Deze mensen krijgen zo n mentale klap dat de kans klein is dat ze ooit nog iets nieuws voor zichzelf kunnen beginnen, afgezien van het financiele aspect. En ga me nu niet vertellen dat deze mensen niet capabel waren. Je bent al mislukt voordat je uberhaupt begint. Het maakt niet uit hoeveel geld mensen meebrengen van Bakel weet er wel raad mee en dan moet je nog beginnen! Op je knieen voor notabene je eigen geld tegen 15%. Maak mensen van je afhankelijk, dan eten ze uit je hand. (Willy s eigen woorden) Da s ook gelijk de enige reden dat er ondanks deze mensonteerende misere nog mensen zijn die hem lovende woorden toespreken. Als al deze mensen uit hun schulp kropen en hun schaamtgevoel/trots opzij zetten en vertelden wat zich hier werkelijk afspeelt dan is deze site te klein. Het is een houtgreep waar je bijkans zonder een beetje geluk niet weer uitkomt. En nu heb ik het nog niet eens over de ellende die hij de vele Amerikaanse aannemers/leverancers/banken veroorzaakt heeft met die gladde praatjes van hem. U kunt zich er zolangzamerhand iets bij voorstellen denk ik. Eens een dief altijd een dief is het spreekwoord. Daarom wordt hoogtijd dat deze meesteroplichter (geen compliment) voorgoed van het toneel geruimd wordt opdat hij nooit meer in de gelegenheid is mensen in het ongeluk te manoeuvreren.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Applaus voor ervaringsdeskundige, ik heb al eerder inzake de algemeen heersende feiten rond dit soort emigratie experts bericht. Onze bemiddelaar verkocht landbouw grond aan buitenlanders in een land waar dat verboden is. Zij hadden hier voor een "constructie" bedacht ja ja, de absolute beheerder van de "constructie"was de bedenkelijke bemiddelaar! Hij was straal failliet maar dat deerde hem niet. Ook mijn adviseurs van Gibo Groep en hun Driehoek Advocaten lieten het maar voor wat het was, zij dichten de heer zelfs een "goede naam toe" ja ja.
  Ook zij die in deze strop liepen zijn aan de parasiet over geleverd, je kunt ons toch niets maken waren hun wijze woorden. Zij weten kennelijk goed hoe het moet want dat klopt ook nog, zij kunnen het weten want de annalen berichten van wel dertig jaar zwendel zonder gevangenis straf? Het bestrijden van fraude is voor het OM niet sexy ook al is het vaak simpel op te lossen zo stond enige tijd geleden in de media?Zij worden juridisch meer dan maximaal bijgestaan door hun neef Advocaat & p.v.(plaats vervangend) Rechter!
  Deze Advocaat is de beroerdste niet en stelt "onpartijdige arbitrage voor" als NMI arbiter stelt hij een "Rechter- vicepresident" voor laat het nou toevallig zo zijn dat deze rechter bevriend is met de Advocaat en hem zelfs met succes voor droeg p.v. Rechter te worden ja ja? Door hun Advocaat ben ik zelfs gedreigd met rechts maatregelen op basis van "geruchten" ja ja zo gaat dat dan.
  U word direct beticht van laster en smaad en aansprakelijk gesteld voor de door hun bedachte schade die dan weer door hun Advocaat zou word volstrekt.
  Op gemerkte zaken man was zelfs de aanleiding voor het ontstaan van "stichting de keur steen" google maar eens kan je zien hoe het er aan toe gaat.
  Een journalist stelde onlangs aan mij voor een belangen vereniging voor gedupeerde (ex) slachtoffers van emigratie bemiddelaars/makelaars op te richten, samen sta je sterker tegen deze zeer goed georganiseerde figuren.
  Mogelijk rolt er een net werk van samen spanners uit alle ervaringen? En niet te vergeten kun je het vaak onvoorstelbare leed delen met lot genoten "gedeelde smart is immers halve smart"!
  Nogmaals wil ik slachtoffers oproepen, doe uw verhaal en schaam u niet, dat doen uw makelaars immers ook niet! Maar zij hebben zonder gewetenswroeging wel uw kapitaal in de zak, daar mee bestrijden zij u dan ook nog eens het is toch te gek voor woorden!!!!! Meld misdaad (anoniem).
  Heel veel sterkte.moed en wijsheid van ondergetekende "ervaringsdeskundige".

 • no-profile-image

  boerin

  Ervaringsdeskundige's reactie dwong me tot verder onderzoek. Wat ik aantrof was ongelofelijk en maakte me letterlijk misselijk. Ik neem bij deze mijn relativerende reactie terug. Wat ik me afvraag, met name aan 'Wist Het Al Lang': Hoelang wist jij dit al en waarom heb je niet veel eerder aan de bel getrokken. Hoe hebben deze praktijken meer dan 10 jaar plaats kunnen vinden.
  By the Way: Ik heb geen connecties met Vreba-Hoff.

 • no-profile-image

  boerin

  Nou nou nou niet zo gemeen .
  We weten hier allemaal dat het hier voor de meeste boeren net te hoog gegrepen is, maar dat hoef je niet zo te zeggen.
  Voortaan een beetje aardiger meneer.

 • no-profile-image

  Brabant

  de wachtende boer uit de usa gelooft nog in sprookjes blijkbaar.

 • no-profile-image

  Keep on

  Wachtende boer. Waarom ben jij een wachtende boer? Ben je aan het wachten op van bakel of ben je aan het wachten tot de banken bedrijven dumpen voor ten cents on the dollar? Als je geld in je eigen account staat ben je in great shape. Wachten is onnodig want er is genoeg te koop. Echter als je geld in van bakels account staat ben je zullen we maar zeggen shit out of luck. Waarom houd je ze een hand boven het hoofd?

 • no-profile-image

  Boerin

  De oorzaak van de crisis in de melkveehouderij is de melkprijs, en niets anders dan de melkprijs. Geen enkele adviseur of bemiddelaar, heeft deze crisis voorzien. We voorzagen allemaal dat de melkprijs zou zakken maar wees eerlijk, niemand hield rekening in zijn budget met deze melkprijzen, ookal was je je eigen adviseur.
  Wachtende boer is misschien wel heel verstandig en bewaart zijn 'dure' maiskuil voor 2010, wanneer de melkprijzen weer winst op zullen leveren.
  Berichten in de USA worden met de dag positiever en er wordt zelfs al gepraat over een melk tekort.
  Dus nu allemaal pas op de plaats en niet als gekken gaan melken om binnen de kortste keer weer een crisis te krijgen.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Geachte wachten de boer, ik neem aan dat u gerieflijk wacht. U zult "uw geld" wel in de wacht hebben staan op "uw eigen bankrekening", u kunt rustig afwachten!

 • no-profile-image

  wachtende boer

  De toeschouwer uit de USA is waarschijnlijk een verlopen boer. Ik zit te wachten en ik heb evengoed de tijd van mijn leven . Het groepje dat altijd de negatieve reackties geeft is klein maar het zijn iedere week dezelfde. Dus het zijn gefrustreerde boeren plu die hun energie beter in hun eigen toekomst kunnen duwen.

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  De Vrebahoff storie is gewoon een luchtkasteel. Alleen met supertechnische resultaten en veel eigen vermogen kan men overleven. Als men technisch wat minder draait, valt men direct door de mand. Zoals bij deze bedrijven en nog andere. Dan wordt inderdaad de kostprijs te hoog Piet Slingerland. Ook door de overfinanciering, het erbij halen van externe investeerders om het eigenvermogen te verhogen voor een banklening te kunnen krijgen. De externe investeerders moeten hiervoor omgerekend 15% intrest voor hebben, wie kan dat betalen? De banken zien dat nu en eisen hun geld terug en financieren geen enkel bedrijf meer. Vrebahoff zou weer vers geld van een hedgefonds krijgen, maar blijkbaar geven deze mensen ook niets meer.
  Het gevolg is dat het voer van de akkerbouwer niet meer betaald kan worden en deze levert geen voer meer en neemt geen mest meer af.
  En er staan nog +- 15 boeren in de startblokken in stille wanhoop, ik heb medelijden met deze mensen. Als deze bedrijven normaal te financieren waren zou de Rabobank wel instappen, maar deze doen niets.
  De bedoeling van Vrebahoff is volgens mij de bedrijven zo zwak mogelijk laten starten, door overfinanciering, niet afbouwen van bedrijven, slechte melkkoeien leveren aan de klanten en zelf houden ze de 10% best melkkoeien voor hun eigen bedrijven in Hudson, Michigan. Zodat een snel bankroet volgt en Vrebahoff voor een appel en een ei deze bedrijven kan opkopen. Maar nu heeft men zelf geen geld meer. Wie een gat graaft voor een ander valt er zelf in. De echte waarheid komt vroeg of laat toch aan het licht. Agrarisch dagblad zou dit kunnen versnellen door het verder uit te zoeken.

 • no-profile-image

  jaap

  Hoe zou het toch komen dat de reactie van: nu weet ik het niet meer, mij wel erg veel aan de reactie's van Wijnholds doen denken. Qua stijl, breedsprakigheid, het erbij halen van zaken die totaal niet ter zake doen etc! En wat annoniem reageren betreft, ik heet Jaap en woon in Wormerveer, een plaatsje in Noord Holland [toelichting voor de minder slimmen onder ons]. U heet dus: nu weet ik het niet meer en woont ergens in Nederland! Ik ben niet zo intelligent maar volgens mij regeert U anoniem en ik niet!

 • no-profile-image

  Ohio

  De waarheid komt helaas hard aan...

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Geachte Toeschouwer,uit USA. U bent nauw betrokken bij het wel en wee van de 15, gedupeerden.U bent ook goed ge-informeerd over te hoge financieringen en lage melkprijzen,alles met mekaar is het hier en daar Kommer en Kwel!!!.Persoonlijk heb ik aan den lijve ervaren wat dat betekent!.10 jaar geleden heb ik ook zaken gedaan met een Man,die veel beloofde,maar niet alles vervulde,o.a.Begeleiding en Financiering van de Boerderij die de bemiddelaar van HNB Bemiddeling, mij ''Bemiddelde''. Goed gelukkig is dit nu allemaal v.v.t.(voltooid verleden tijd). Een goede bekende van mij heeft twee jaar geleden een bezoek gebracht aan de USA en Vreba-Hoff bezocht en geprekken gevoerd met Willy van Bakel en John vd Hoff. De goede bekende heeft hier in Duitsland een gemengd bedrijf met ruim 1000.melkkoeien. Volgens de overlevering kreeg hij het advies zijn bedrijf in Duitsland te verkopen en in de USA een bedrijf met 10.000 melkkoeien op te starten. U begrijpt dat hier een torenhoge financiering aan verbonden was. De goede bekende zegt nu (ondanks dat hij het nu ook moeilijk heeft,hier in Duitsland)gelukkig ben ik hier gebleven. Natuurlijk wisten wij twee jaar geleden niet dat de melkprijzen zo diep zouden vallen,dat is waar!. Maar een Bedrijf opstarten met 90% Financiering, Ruikt ook naar Roekeloosheid!!!. Wij weten dat Amerika het land is van de onbegrensde mogelijkheden,dat is waar!. Maar de Bomen groeien bij jullie toch ook niet tot in de Hemel!!!. Met vriendelijke groet,piet

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Geachte, Wachtende boer uit de USA. Hoelang zit u al te wachten en hoe lang moet u nog wachten??? Of bent u zo gefrusteerd van het lange wachten dat u het op een ander afreageerd.

 • no-profile-image

  correctie

  De reactie van de wachtende boer is aangepast omdat het niet voldeed aan de gedragsregels van de website.
  Lees de gedragsregels nog maar eens goed. Dit heeft niets met Rusland te maken. Maar alleen met je eigen kunnen.

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.