Home

Achtergrond 2 reacties

Balkenende: verrotting systeem door lekken

Het lekken van vertrouwelijke informatie van het kabinet naar de media wordt steeds erger en dat leidt tot "verrotting'' van het systeem aan het Binnenhof.

Dat zei premier Jan Peter Balkenende donderdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over zijn begroting. Daar betwistten een aantal oppositiepartijen de regie van de premier. Als voorbeeld noemde GroenLinks het recent lekken van notulen van de ministerraad over uitdieping van de Westerschelde.

Balkenende wierp de beschuldiging fel van zich af dat het allemaal de verantwoordelijkheid is van de premier. "Het fenomeen lekken is buitengewoon ernstig.'' Hij bekritiseerde het systeem in Den Haag, waarbij er innige contacten bestaan tussen mensen die over informatie beschikken en vertegenwoordigers van de media. "Ik voel me niet verantwoordelijk voor lieden die willen lekken. Ik vind dat onverantwoordelijk gedrag.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Het hele systeem in Den Haag is verrot,denk maar aan de riante bonussen van banken,die door de overheid gesteund moeten worden,denk maar aan zware criminelen die zo maar met verlof gestuurd worden of criminelen die een licht taakstrafje krijgen,ook de hardwerkende boeren opzadelen met Natura 2000 en EHS,waar geen ambtenaar of jurist weg mee weet,met het resultaat dat bijna alle boerenbedrijven in Nederland op slot zitten om de groene lobby tegemoet te komen

  • no-profile-image

    Drentse boer

    Balkenende heeft toch niet iets te verbergen? Moet alles achter gesloten deuren besproken worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.