Home

Achtergrond 1 reactie

BSE-test 'vergeten' bij Estse koeien

Drie uit Estland ingevoerde koeien zijn in Groot-Brittannië ontkomen aan de verplichte BSE-test.

De drie koeien waren tussen de 30 en 34 maanden oud. Dat meldt de Britse voedselveiligheidsautoriteit FSA.

Volgens de huidige regels hoeven koeien uit de meeste Europese landen niet meer op BSE getest te worden, als ze bij de slacht ouder zijn dan 48 maanden. Voor runderen uit Estland geldt echter nog de regel dat dieren van 30 maanden en ouder al getest moeten worden.

De fout in een Brits slachthuis werd tijdens een routinecontrole ontdekt. Op dat moment waren de karkassen of de daaruit gemaakte producten niet meer terug te halen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Koop een reisje voor je koeien

    Aan handel is meer te verdienen dan met werken. Wat denk je als boer, als je dit bericht leest. Een ritje van Estland naar Engeland dat is al gauw meer dan 2.000 kilometer enkele reis. In Estland moeten ze die koeien wel weggegeven hebben voor een krats om daar in Engeland nog wat aan te verdienen. Nee, we praten dan niet over CO2 op transport en de honger in Estland en de failliete boer in Estland en de winst van de handelaar, en alle andere voordelen bij deze sightseeing tour van deze koeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.