Home

Achtergrond

Autoverkopen blijven flink in de min

In de maand september zijn in Nederland 34.030 nieuwe auto's verkocht tegen 41.275 in september vorig jaar.

Dat is een daling van 17,5 procent, zo meldde Bovag en RAI vandaag. De daling is daarmee minder groot dan in augustus toen de autoverkopen een min van ruim 29 procent kenden, maar in juli was de daling met 15,9 procent minder groot.

In de eerste negen maanden van dit jaar werden 316.612 auto's op naam gezet, tegen 421.063 in de eerste drie kwartalen van 2008. De verkopen liggen daarmee op jaarbasis 24,8 procent lager. Dat was vorige maand nog 25,5 procent.

Er zijn inmiddels bijna 38.000 auto's ingeleverd in het kader van de Nationale Sloopregeling. Iets meer dan een kwart van de mensen die een auto inleverden, kocht daar een nieuw exemplaar voor terug. Van de 80 miljoen euro die beschikbaar was voor de regeling is nu 37,3 miljoen euro gebruikt.

Sinds gisteren kent de stad Amsterdam zijn eigen sloopregeling. De gemeente geeft inwoners die hun oude auto laten slopen 250 tot 1000 euro bovenop de nationale regeling. "Voor consumenten loopt het voordeel dan al snel op'', zegt een woordvoerder van Bovag. Volgens de landelijke regeling krijgen mensen tot maximaal 1000 euro terug voor een personenauto.

Bovag hoopt dat andere gemeenten en provincies het voorbeeld van Amsterdam, en Den Haag die al een regeling had, snel volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.