Home

Achtergrond

Amsterdam in teken van chocolade

Chocolade, chocolade en nog maar wat meer chocolade. Daar draait het om tijdens het festival Choca in Amsterdam.

Dat begint volgende week zaterdag en duurt twee weken. De organiserende Stichting Chocoladefestival presenteerde vandaag het programma. Aan het evenement doen circa zeventig ondernemers en organisaties mee. Het vindt dan ook plaats op verschillende locaties.

Vanzelfsprekend kunnen festivalgangers veel chocolade eten. Verscheidene restaurants stellen speciale menu's samen die zijn gebaseerd op cacao. Chocolaterieën organiseren workshops waarbij deelnemers chocola of bonbons leren maken.

Verder is er aandacht voor geschiedenis. Zo zijn er speciale wandel- en fietstochten waarbij deelnemers iets leren over de geschiedenis van cacao in Amsterdam. Ook kunstenaars zijn van de partij. GO Gallery laat schilders en beeldhouwers eigen werk namaken van chocolade.

Onderdeel van Choca is het bekende chocofestival Salon du Chocolat. Dit beroemde evenement vond eerder al in Parijs, New York en Tokyo plaats. Nu is het voor het eerst in Nederland. Het vindt plaats in Stadshart Amstelveen in het vlakbij Amsterdam gelegen Amstelveen. Er zijn onder meer demonstraties van eigen producten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.