Home

Achtergrond 167 x bekeken

Amerikaans tekort stijgt tot recordhoogte

Het tekort van de Amerikaanse overheid is in het afgelopen jaar opgelopen tot de recordhoogte van ruim 1,4 biljoen dollar (ongeveer 950 miljard euro).

Dat maakte de Amerikaanse regering bekend.
Daarmee kwam het tekort 162 miljard dollar lager uit dan het Witte Huis in augustus had voorspeld. Het is echter nog altijd gelijk aan bijna 11 procent van het bruto binnenlands product (bbp), de som van alle in de Verenigde Staten geproduceerde goederen en diensten.

Dat het tekort iets lager uitkwam dan verwacht, kwam vooral omdat de Amerikaanse overheid minder geld uitgaf aan steun voor de financiële sector dan eerder gedacht. Door de reddingsplannen voor de banken en de hele Amerikaanse economie blijft het overheidstekort de komende twee jaar hoger dan 1 biljoen dollar, zo denkt het Witte Huis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.