Home

Achtergrond

Ameland wil noodzaak gasboringen weten

De gemeente Ameland wil weten waarom op het eiland per se nieuwe gasboringen moeten plaatsvinden.

De gemeente heeft daarover een brief naar minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken gestuurd.

In mei 2009 maakte de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) bekend dat ze vanaf 2013 op twee plaatsen op het eiland naar aardgas wil gaan boren. Een flink aantal Amelanders en bezoekers van het eiland hebben zowel kritiek op de plannen als op de manier van informeren.

"We vragen de minister of ze in overweging wil nemen om de aangekondigde boringen op een andere plaats te doen. Zou je nu juist hier moeten verder boren?'', aldus burgemeester Albert de Hoop van Ameland. Volgens hem leveren de gaswingebieden niet heel veel op.

Behalve goede argumentatie over de noodzaak van het boren op Ameland moet er ook een onderzoek naar eventuele imagoschade komen, vindt de gemeente. De Hoop: "We leven hier op Ameland met name van toerisme, de effecten van nieuwe boringen kunnen negatieve effecten hebben.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.