Home

Achtergrond

Ambulancepersoneel toetert voor goede cao

Tientallen ambulancemedewerkers protesteerden vandaag op het Lange Voorhout in Den Haag voor een goede cao.

Onder luid getoeter spraken zij voor het CAOP-gebouw, waar het overleg plaatsvindt, de werkgevers toe op de laatste onderhandelingsdag.

De onderhandelingen verlopen volgens de Abvakabo FNV niet soepel. "Met name private, maar ook publieke werkgevers weigeren de vier bestaande cao's te harmoniseren tot één nieuwe sector-cao. Belangrijk is daarbij dat geen van de werkgevers bereid is om de kosten van harmonisatie te betalen. Komt het daarom morgen niet tot een akkoord, dan zijn de werknemers in de sector niet zeker van hun toekomst'', aldus de Abvakabo FNV.

Het gaat de bond en de werknemers niet alleen om de cao. De onzekerheid zit volgens de bonden ook in de totale privatisering van de ambulancediensten. "Het vermarkten en de commercialisering van de zorg in samenhang met het voornemen van minister Klink om het totale financiële stelsel binnen de zorg te wijzigen, kan de ambulancesector twintig jaar terugwerpen in de tijd'', menen de bonden, die stellen dat winst belangrijker wordt dan kwalitatieve zorg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.