Home

Achtergrond

Alimentatie vaker niet betaald

Het aantal alimentaties dat niet wordt betaald is het afgelopen jaar met ruim twintig procent gestegen.

Directeur Leo de Bakker van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) heeft vrijdag een bericht daarover in het Nederlands Dagblad bevestigd.

Tot nu toe zijn er dit jaar bijna zevenduizend alimentaties voor kinderen niet betaald. Als gevolg van de kredietcrisis loopt dit aantal in 2009 op tot 9500, voorspelt De Bakker. Het bureau treedt al jaren op als bemiddelaar als één van de gescheiden partners weigert kinderalimentatie te betalen.

Het LBIO valt wettelijk onder het ministerie voor Jeugd en Gezin en is bevoegd om beslag te leggen op roerend of onroerend goed, bijvoorbeeld door loon in te houden. Hiertoe moet de instantie in 40 procent van de gevallen overgaan, aldus De Bakker.

Met ingang van augustus 2009 kan het bureau ook beslag laten leggen voor partneralimentaties. Sinds die datum zijn er al vierhonderd aanvragen ontvangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.