Home

Achtergrond

Ahold steunt bod Sperwer op Super de Boer

Supermarktconcern Ahold steunt het bod van concurrent Sperwer (Plus en Spar) op overnameprooi Super de Boer.

Het concern neemt ongeveer veertig winkels over als de overname doorgaat. Daarover bereikten Ahold en Sperwer een overeenkomst op hoofdlijnen, zo maakten de twee vandaag bekend zonder financiële details te geven.

Sperwer maakte maandag bekend Super de Boer te willen overnemen voor 4,50 euro per aandeel, ofwel 514 miljoen euro. Ook een overname van activa en passiva behoort tot de mogelijkheden. Sperwer kreeg dinsdag toestemming om in de boeken van Super de Boer te kijken.

Het bod is hoger dan dat van concurrent Jumbo. De Brabante supermarktketen deed in september een bod van 480 miljoen euro op de activa en passiva van Super de Boer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.