Home

Achtergrond 190 x bekeken

Ahold aast op aantal Super de Boer-winkels

Marktleider Albert Heijn heeft nog steeds interesse in een aantal winkels van Super de Boer.

Dat heeft een woordvoerster van moederbedrijf Ahold vandaag gezegd. Ahold kijkt dan ook met "meer dan gemiddelde interesse'' naar het bod van branchegenoot Sperwer op Super de Boer.

Sperwer deed maandagavond een bod op Super de Boer. Dit overtrof dat van concurrent Jumbo die eind september een voorgenomen bieding heeft gedaan op de keten.

Albert Heijn heeft al eerder aangegeven belangstelling te hebben in dertig tot vijftig winkels van Super de Boer. Maar de onderneming wil niet heel Super de Boer overnemen.

Ahold wilde vandaag geen commentaar geven op de plannen van Jumbo en branchegenoot Schuitema (C100 winkels) om een nieuwe inkooporganisatie op te zetten. Dit voornemen staat los van het al dan niet slagen van een overname van Super de Boer door Jumbo.

Mocht Jumbo concurrent Super de Boer in handen krijgen, dan ontstaat een nieuwe inkooporganisatie met een marktaandeel van 25 procent. Ahold heeft een marktaandeel van 31 procent. Jumbo wil de ruim driehonderd winkels van Super de Boer overnemen voor 480 miljoen euro.

Schuitema liet maandag weten af te zien van een rivaliserend bod op Super de Boer. Volgens bronnen bereidde Schuitema de afgelopen weken met Sperwer een bod voor op Super de Boer, maar zou het zijn afgehaakt door de prijs en het vooruitzicht winkels aan Ahold te moeten afstaan.

Bij de verkoop van zijn toenmalige dochterbedrijf Schuitema vorig jaar aan CVC Capital Partners, bedong Ahold het recht op de verkrijging van een bepaald aantal winkels bij een eventuele toekomstige verkoop of fusie van Schuitema. De oprichting van een inkooporganisatie door Schuitema en Jumbo staat daar los van. Verder krijgt Schuitema tachtig Super de Boer-winkels als Jumbo de supermarktketen in handen weet te krijgen.


Lees ook 'Hoger bod Jumbo waarschijnlijk'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.