Home

Achtergrond 312 x bekeken 5 reacties

Afzetzekerheid pluimveemest gaat voor prijs

Pluimveehouders die hun mest aan verbrandingscentrale BMC Moerdijk leveren, vinden de afzetzekerheid belangrijker dan prijs.

Uit onderzoek van ZLTO Advies voor coöperatie Duurzame Energie Pluimveehouderij (DEP) blijkt dat het 95 procent van de leverende pluimveehouders vooral om de afzetzekerheid gaat. Dat meldt de ZLTO.

De ondervraagden zeggen open te staan voor een ophaalbijdrage die afhankelijk is van de kwaliteit van de mest. Negentig procent van de pluimveehouders zegt dan ook bereid te zijn de mestkwaliteit te verbeteren.

Door het onderzoek zouden ze zich meer bewust zijn geworden van het belang van leveren van mest die geschikt is om te verbranden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  Volgens mij is niet aan alle pluimveehouders gevraagd wat hun mening hierover is.Een ding is duidelijk,marktconforme prijzen worden er ondanks de kwaliteitsafhankelijke tarieven nog steeds niet gehanteerd!In het laatste pluimveeblad stond niet voor niks een advertentie van iemand die van het contract af wou.

 • no-profile-image

  Leen

  De mooiste mestsoort verbranden terwijl het een machtig mooie meststof is voor de akkerbouw. Er is iets goed mis in dit land. Maar dat is helaas niks nieuws.

 • no-profile-image

  leo

  beste leen uit emmeloord leg me dan eens uit waarom de akkerbouwer in de polder er ook nog geld bij wil hebben.

 • no-profile-image

  Zents Pluimveebedrijven bv

  Inderdaad Leen, er was iets goed mis in dit land en vooral in de polder.
  Na jarenlang betalen van woekerprijzen voor afzet van die beste meststof zijn er nu betere en goedkopere afzetmogelijkheden buiten de Nederlandse akkerbouw !

 • no-profile-image

  Harm

  Leen, wat een belachelijke uitspraak. Het zijn de woekerprijzen die akkerbouwers wilden hebben voor mest op het land, die de centrale mogelijk hebben gemaakt.
  Voor mij is het feit dat de pluimveemest geen deel meer uitmaakt van het overschot de belangrijkste reden om te leveren, daarna de logische prijsdaling. De gegarandeerde afzet speelt bij ons geen rol.
  Gelukkig kunnen de akkerbouwers hun woekerprijzen nog bij de varkenshouders neerleggen. Zo behouden zij hun hoofdinkomen uit mestaanwending nog instand.
  Gisteren werdt mij tarwe aangeboden voor € 11,80 ... ik wacht nog even.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.