Home

Achtergrond

Acht jaar cel geëist voor omvangrijke mensenhandel

Tegen elf verdachten van grootschalige mensenhandel van Nigeriaanse minderjarige asielzoekers zijn vandaag in de rechtbank in Zwolle straffen tot acht jaar cel geëist.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) maakte een goed georganiseerde bende tientallen slachtoffers.

De twee hoofdverdachten in de zogenoemde Koolviszaak, de 39-jarige Gilbert E. en de 45-jarige Solomon O., hoorden elk acht jaar cel eisen. Tegen de vrouw van Solomon, Vera E.O., is vier jaar cel geëist.

De bende ronselde kwetsbare, minderjarige meisjes in Nigeria. Met gebruik van een voodoo-ritueel beloofden ze een schuld terug te betalen. De slachtoffers werden vervolgens overgebracht naar Nederland omdat de bende wist dat ze hier in open centra terecht zouden komen, aldus het OM. Van daaruit werden de meisjes vrij eenvoudig opgepikt en naar Italië en Spanje gebracht, waar ze als prostituee moesten werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.