Home

Achtergrond

Aanvoer gladiolen gehalveerd

De aanvoer van gladiolenbloemen op de bloemenveilingen halveerde afgelopen week tot bijna 1,6 miljoen grootbloemigen en 300.000 kleinbloemigen.

De prijzen deden het er goed door, want €0,17 gemiddeld is mooi en een kleine 5 cent beter dan vorig seizoen. Over het gehele jaar bekeken is er sprake van een afname in stuks van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. De prijzen verbeterden met een halve cent tot €0,13 gemiddeld.

FloraHolland Rijnsburg zag het aantal grootbloemige gladiolen licht afnemen terwijl de kleinbloemige aanvoer snel daalt. De kleinbloemigen brachten wederom 10 cent op. Bij de grootbloemigen zit meer beweging. In totaal lag de middenprijs daar 1 cent hoger op €0,17. 'Cantate' en 'Essential' werden met €0,28 en €0,26 het best betaald.

De aanvoer van irissen daalde met een kleine 10 procent ten opzichte van vorige week. De 1,1 miljoen stuks noteerden exact dezelfde ruim 9 cent. Dat is een stuiver minder dan vorig jaar bij 20 procent meer aanbod. Over het gehele jaar bezien zijn er 18 procent minder irissen aangevoerd waarbij de gemiddelde prijs iets is verbeterd. Die winst is met name in de eerste helft van het jaar gerealiseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.