Home

Achtergrond 1 reactie

Aanpak Roemenië van BSE is onveranderd slecht

Roemenië heeft nauwelijks verbetering geboekt bij de bestrijding van BSE.

Dat stelt het FVO, het veterinair controleorgaan van de EU, vast in een rapport op grond van een inspectiebezoek in april dit jaar. Het aantal geteste dode dieren is nog altijd zeer laag, maatregelen voor de verwijdering van risicomateriaal zijn niet ingevoerd, en de controle op het diermeelverbod is verre van effectief, aldus het FVO.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    spotvogel

    Dat zat er natuurlijk wel in. Brussel vond al die vroegere oostbloklanden 'rijp' voor toetreding tot de EU en daar gaan wij de tol voor betalen. Door gratis import van criminaliteit en illegalen op de arbeidsmarkt én door het strakjes onbeheersbaar worden van veterinaire ziekten. Daarbij is Roemenië wel één van de meest bedenkelijke partnerlanden. Maar daar kijkt Brussel kennelijk anders tegenaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.