Home

Achtergrond

'Aannemelijk dat duinbrand is aangestoken'

Het is aannemelijk dat de duinbrand in Schoorl gisteravond is aangestoken, maar het is nog niet hard te maken.

Dit meldt de politie donderdag naar aanleiding van de brand die ongeveer negen hectare bos en duin verwoestte. Het was al de vierde duinbrand in korte tijd.

De brandweer verwacht donderdag nog tot het einde van de middag bezig te zijn met nablussen en opruimn. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De onderzoeken naar de vorige drie duinbranden zijn nog niet afgerond, waardoor de politie over de oorzaak voor die branden ook niets kan zeggen.

Eerst brak eind augustus een grote brand uit in het Schoorlse duingebied. Hierbij ging 150 hectare duinen in vlammen op en was de brandweer dagenlang aan het blussen. Vervolgens was het half september enkele kilometers verderop raak; in de duinen tussen Bergen en Bergen aan Zee. De brandweer was deze brand binnen enkele uren meester. Afgelopen vrijdag woedde opnieuw een duinbrand, maar ook deze was snel onder controle.

Lees ook: Brand in Schoorlse duinen onder controle

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.