Home

Achtergrond

Aandrang jongeren om hulp te zoeken

Jongeren kunnen met dringende gesprekken overgehaald worden om hulp te zoeken voor hun problemen.

Deze 'dranggesprekken' ziet minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin als een mogelijkheid om probleemjongeren tussen de 18 en 23 jaar niet langer tussen wal en schip te laten vallen.


Dat heeft Rouvoet de Tweede Kamer vrijdag laten weten. Hij reageert op een rapport van het Verwey-Jonker Instituut waarin staat dat de zorg voor deze groep jongeren vaak tekortschiet. In de jeugdzorg horen ze niet meer thuis, terwijl de hulpverlening voor volwassenen niet op hen toegesneden is.


Ook haken de jongeren af omdat de zorg alleen vrijwillig kan worden aangeboden. Een wettelijke verplichting ligt moeilijk, dus wil Rouvoet kijken of dranggesprekken een mogelijkheid zijn. Rotterdam is al aan het bekijken of dit helpt om jongeren bij de hulpverlening te krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.