Home

Achtergrond 165 x bekeken 1 reactie

AFM tikt ING op de vingers

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bankverzekeraar ING op de vingers getikt.

Volgens de toezichthouder was de informatieverstrekking van ING over de zogenoemde 'Toprekening' niet misleidend, maar onvoldoende duidelijk. Dat heeft de AFM vandaag bekendgemaakt.

De AFM beoordeelde de brochure van de spaarrekening, nadat er veel klachten van consumenten waren binnengekomen. Het bankconcern had naar het oordeel van de AFM duidelijker moeten aangeven dat de spaarrente na een half jaar afhankelijk zou worden van de marktrente. Consumenten klaagden dat zij door de brochure de indruk kregen dat de rente op 4 procent zou worden vastgesteld. In werkelijkheid kwam de rente fors lager uit.

"Juist in deze tijd is het belangrijk dat consumenten goede informatie krijgen over financiële producten, ook over relatief eenvoudige producten als spaarrekeningen'', aldus de AFM.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    spotvogel

    Volgens mij moeten consumenten ALTIJD goede informatie krijgen over financiële producten. Punt! Het AFM doet gewoon haar werk al jarenlang niet goed, dat is heel duidelijk gebleken bij het DSB-debacle en gaat zich nu ook weer bij AFAB herhalen. En wie weet strakjes bij ING........et cetera! Het is wel goed om te bedenken dat de Minister van Financiën hiervoor de eind-verantwoordelijkheid draagt! Laat dat ministerie dus de interestschade maar vergoeden aan alle gedupeerden!

Of registreer je om te kunnen reageren.