Home

Achtergrond 144 x bekeken

20 miljoen voor natuur- en scheikunde

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) stelt van 2011 tot 2016 jaarlijks 20 miljoen euro beschikbaar om het Nederlands wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van natuur- en scheikunde te versterken.

Dat heeft hij donderdag laten weten. De twee terreinen krijgen elk de helft van het bedrag. "Steeds minder studenten kiezen voor natuurkunde en scheikunde. Sommige faculteiten hebben zelfs flink moeten afslanken. Een sterke basis in natuur- en scheikunde blijft echter nodig. Beide disciplines zijn cruciaal voor een sterk Nederlands bedrijfsleven'', aldus zijn woordvoerder.

"Bovendien liggen natuur- en scheikunde aan de basis van een gezonde wetenschappelijke infrastructuur. Nederland scoort in die disciplines internationaal uitstekend. Om dat zo te houden is extra inzet nodig.''

Faculteiten kunnen plannen indienen voor een totaalbedrag van 14 miljoen. Individuele onderzoekers kunnen voor de resterende 6 miljoen voorstellen doen. Een commissie, met als voorzitter Douwe Breimer (oud-rector magnificus van de Universiteit Leiden), adviseert over de verdeling van de pot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.