Home

Achtergrond

18 miljoen euro voor greenport Westland

Het kabinet stelt 18 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van de greenport Westland.

Dat meldt de gemeente Westland. Het geld is bestemd voor het bouwen van glastuinbouw en woningen in het gebied Poelzone tussen de kernen Naaldwijk, Monster en 's-Gravenzande.

Het college van burgemeester en wethouders van Westland is verheugd over het besluit. "Dit is een goede investering in de economische structuur en de werk- en leefomgeving in het gebied Poelzone", aldus burgemeester Sjaak van der Tak. Ook de Oostland-gemeenten krijgen geld. "Met het geld van het Rijk wordt de Greenport Westland-Oostland opnieuw versterkt, zowel economisch als qua leefbaarheid en klimaatbestendigheid", aldus Van der Tak.

Hij is samen met minister Gerda Verburg van LNV trekker van het kabinetsprogramma Randstad Urgent Transitie Greenports, waarvan het project Poelzone onderdeel uitmaakt. Bij het plan Poelzone betrokken partijen zijn naast de gemeente Westland de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland, het Stadsgewest Haaglanden, LTO Glaskracht Westland en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland. Volgens de planning moet voor 2015 begonnen worden met de ontwikkeling van het gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.