Home

Achtergrond 176 x bekeken 3 reacties

'15.000 extra militairen naar Zuid-Afghanistan'

Tussen de tienduizend en 15.000 extra militairen zijn nodig om de veiligheid te garanderen in het onrustige zuiden van Afghanistan.

Dat heeft de Nederlandse legercommandant Mart de Kruif donderdag in Afghanistan gezegd. De benodigde extra manschappen, ten minste twee brigades, moeten bestaan uit zowel gevechtseenheden als ondersteunend personeel, zei De Kruif. De generaal voert momenteel het bevel over alle ISAF-troepen in het zuiden van Afghanistan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Je telt niet best Gert. Volgens mij is 11000 landstrijdkrachten, 10.000 marine, 10.000 luchtstrijdkrachten en 6500 marechausse op de kop af 37.500 (voortaan ff googelen). Dus nog nét niet ons héle leger naar het diepe zuiden van Afghanistan. Maar volgens mij ligt er sinds de Algemene Beschouwingen een 'keihard' terugtrekkingsbesluit. Helaas van een daadkrachtloos kabinet dat als 'keihard beleid' wel de AOWleeftijd durft te verhogen. Maar dat is niet regeren, maar afbreken! We zijn het dus denk ik wel eens. Ons regeringssurplus moet maar naar Uruzgan!Dat zijn er een paar honderd. En dat zet politieke zoden aan de dijk in plaats van dode soldaten in de zeik.

 • no-profile-image

  Boer

  Je hoeft geen generaal te zijn om te zien dat deze oorlog onder de huidige spelregels niet te winnen is. De afghanen hebben alle tijd van de wereld om zoveel mogelijk buitenlanders te laten sneuvelen. En als de hollanders terug willen schieten moeten moetten ze oppassen want anders belanden ze voor de krijgsraad! Pas eerst de spelregels aan. Anders stuur je er alleen maar 15000 extra schietschijven naar toe.

 • no-profile-image

  gert

  Dat is het hele nederlandse leger

Of registreer je om te kunnen reageren.