Home

Achtergrond

100.000 mensen minder op herfstvakantie

Dit jaar trekken zo'n 1,25 miljoen mensen eropuit tijdens de herfstvakantie, zo verwacht het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Dat zijn er 100.000 minder dan vorig jaar toen 1,35 miljoen mensen op vakantie gingen. Volgens het NBTC komt dit voornamelijk door de economische crisis, maar heeft het ook te maken met de mooie zomer die we hebben gehad. "De zomer was goed en ook de nazomer was mooi, dan is daarna de drang om eropuit te gaan iets minder groot.'' Als het in de herfstvakantie ook mooi wordt, kan het aantal mensen dat besluit de vakantie buitenshuis door te brengen nog toenemen.

Zo'n 650.000 mensen, ruim de helft van de vakantiegangers, brengen de vakantie door in eigen land en dan het liefst in een bungalowpark. De rest gaat naar het buitenland, voornamelijk naar de ons omringende landen. Volgens de ANWB gaat een kwart van de vakantiegangers naar Duitsland, bijna een vijfde (18 procent) naar België, gevolgd door Frankrijk (16 procent) en Spanje (10 procent). "We blijven dit jaar dichter bij huis'', aldus de ANWB. In het buitenland is het hotel favoriet als onderkomen. De meeste mensen pakken de auto om op vakantie te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.