Home

Achtergrond

Zimbabwe laat 2-jarige vrij uit gevangenis

Een tweejarig jongetje is na 76 dagen vrijgelaten uit de beruchte Chikuribi-gevangenis in Zimbabwe.

Dat meldde de Zimbabwaanse oppositiepartij MDC gisteren. Nigel Mutemagawu zat samen met zijn ouders gevangen. Hij zou in de gevangenis zijn mishandeld door veiligheidsagenten. Medische hulp zou hem zijn ontzegd.

De peuter was eind oktober samen met zijn ouders ontvoerd uit hun huis in het noordwesten van Zimbabwe. Nigels vader en moeder zitten nog steeds vast, samen met 26 andere MDC-activisten. Zij worden beschuldigd van het plannen van aanslagen tegen het regime van president Robert Mugabe. Volgens hun advocaten worden de activisten gemarteld om ze tot bekentenissen te dwingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.