Home

Achtergrond 2 reacties

Zeeland beperkt verkoopmogelijkheden boeren

Zeeland geeft 10 boeren in de omgeving Breskens minder mogelijkheden hun grond te verkopen.

Ze moeten vanwege recreatiegebied Waterdunen verplaatsen, maar moeten hun grond eerst te koop aanbieden aan de provincie.

De provincie maakt gebruik van het voorkeursrecht. Het recht geldt niet voor bestaande woningen maar wel voor grond. Naar eigen zeggen is de maatregel erop gericht grondspeculatie te voorkomen. Voor boeren kan de provinciale maatregel een lagere prijs betekenen.

Uit diverse gesprekken met grondeigenaren is volgens de provincie gebleken dat projectontwikkelaars grondaankopen overwegen in het geplande, 280 hectare grote recreatiegebied Waterdunen. De provincie wil nog 180 hectare verwerven.

Het voorkeursrecht respecteert de rechten en belangen van de grondeigenaren. Nog altijd is niemand verplicht grond of rechten daarop te verkopen. De provincie is wel verplicht aangeboden grond te accepteren. De prijs is in principe marktconform. In het uiterste geval kan een rechtbank deskundigen aanstellen.

Het recreatiegebied telt bij doorgang 400 bungalows en een hotel. Het totale project zou 100 miljoen gaan kosten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brom

  gaat de provincie projectontwikkelaartje
  spelen om het dan over tien jaar weer te verkopen voor de helft of minder van de waarde aan de bevriende beheerder die heeft dan voorkeursrecht

 • no-profile-image

  a nonymus

  zo zie je maar, het yzeren gordyn is niet afgebroken, het is alleen maar verzet naar onze kant toe. zeldzaam vertoon van Staatliche arrogantie. volgende keer gewoon SP stemmen, dan weet je waar je aan toe bent.7008rh, nee ben niet bezopen genoeg om die nuttige en ZEER gewaardeerde code te ontcyferen 7ft6rd

Of registreer je om te kunnen reageren.