Home

Achtergrond

Wrange wijn en flesje water voor Groningse bestuurder

Met een fles wrange wijn en een flesje water zet actievoerster Eiske Rutgers haar argumenten tegen de aanleg van een nieuwe weg tussen Groningen en Sauwerd kracht bij.

Het tracé van de weg loopt door de polder van het gebied Konings­laagte bij Groningen. Boeren en burgers protesteerden vandaag bij gedeputeerde Henk Bleker tegen aanleg van de weg. Bleker zegt dat de nieuwe weg ook in het belang van plattelandsbewoners is, omdat daarmee sluipverkeer van de plattelandswegen wordt weggehaald. Provinciale staten nemen volgende week een besluit over het tracé. De betogers hopen dat de bestuurders nog wat water bij de wijn doen. Foto Jan Bouwman

Griekse boeren blokkeren nabij Korinthe de snelweg met hun trekkers. Het protest tegen de lage prijzen leidt inmiddels tot boze reacties van buurlanden. Bulgarije heeft de Europese Commissie gevraagd in te grijpen. Bulgarije zegt door de blokkades ernstige verliezen te lijden. De Griekse boeren willen steun van de overheid. Een steunplan van 500 miljoen euro hebben ze afgeslagen. Foto Yiorgos Karahalis

Een medewerker van zeefbandenfabriek Broekema in Veendam in Groningen snijden een overlap aan. Die zetten de medewerkers daarna met boutjes op elkaar vast. Broekema is een internationaal bedrijf; zeker 90 procent van de producten gaat naar het buitenland, zegt directeur Joop Huisman. "De markt is goed. In het algemeen zie ik de laatste jaren een opleving in de agrarische sector." Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.