Home

Achtergrond

Wervingscampagne voor nieuwe raadsleden

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken beginnen in het voorjaar een wervingscampagne voor nieuwe raadsleden.

Gemeenten maken zich zorgen dat er voor de verkiezingen van 2010 niet genoeg raadsleden zijn. Dat staat in het jongste nummer van het blad Binnenlands Bestuur.

Door hoge werkdruk verlaten na vier jaar ongeveer vierduizend van de tienduizend raadsleden het stadhuis. De meesten geven aan dat het raadswerk niet te combineren is met werk en gezin. Bovendien zijn er steeds minder mensen lid van een politieke partij. Daardoor zijn er sowieso minder potentiële raadsleden beschikbaar.

De VNG komt met een cursus voor geïnteresseerden die daarna een partij van hun gading kunnen kiezen. Via bibliotheken en gemeentehuizen wordt vanaf het voorjaar een gratis tijdschrift verspreid dat potentiële raadsleden warm moet maken voor het gemeentewerk.

In Almere is al een campagne begonnen om raadsleden te werven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.