Home

Achtergrond

Werkzoekende richt blik op overheid

Werkzoekenden richten hun blik in deze economisch onzekere tijden op de overheid.

Ministeries ontvangen de laatste tijd relatief veel sollicitatiebrieven en het aantal bezoeken op de banensite is snel toegenomen. Dit zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag.

Alle ministeries zien een groei van het aantal reacties op hun vacatures. "Er komen duidelijk meer brieven. Het is overal, ieder ministerie heeft het'', aldus de woordvoerder van het ministerie dat zicht heeft op alle vacatures van de Rijksoverheid.

Vooral het aantal brieven dat binnenkomt op financieel-economische vacatures steeg de laatste tijd sterk. Waar de afgelopen jaren gemiddeld negen reacties kwamen op een vacature, is dat nu opgelopen naar 120.

Ook beleidsfuncties en ondersteunende, administratieve functies zijn in trek. De woordvoerder kon geen getallen geven, maar zei dat op vacatures voor bijvoorbeeld managementassistenten de laatste tijd veel meer wordt gereageerd.

Op de website Werken bij de Overheid is de toegenomen interesse ook duidelijk te merken. Voor de zomer van 2008 kwamen er per maand ongeveer 270.000 bezoekers op de site, in december waren dit er 311.000, een stijging van ruim 15 procent.

Overheden worden gezien als een relatief stabiele werkgever. In recessies, wanneer de werkgelegenheid in de private sector terugloopt, groeit de interesse in overheidswerk meestal. Volgens UWV Werkbedrijf zijn in de publieke sector, onder meer in de zorg en het onderwijs, nog veel vacatures te vervullen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.