Home

Achtergrond 202 x bekeken

Werkgevers: Europeaan moet tot 68e werken

Het aantal mensen dat werkt in de EU moet omhoog naar 80 procent van de beroepsbevolking.

Werknemers moeten daardoor gemiddeld langer werken en later met pensioen gaan. De pensioenleeftijd moet geleidelijk omhoog naar 67 à 68 jaar.

De werkgeversorganisties VNO-NCW en MKB Nederland schrijven dat in een vandaag in Brussel gepresenteerde nota. Die bevat hun visie voor de nieuwe parlementaire periode in de EU. In juni wordt een nieuw Europees Parlement gekozen met een zittingstermijn van vijf jaar.

Behalve een hogere arbeidsdeelname, willen VNO-NCW en MKB Nederland ook dat de vrije markt voor goederen, diensten en personen wordt uitgebreid. Daarnaast pleiten ze voor een ambitieus klimaat- en energiebeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.