Home

Achtergrond

Week 4: eiermarkt vriendelijk

De NOP-notering van week 4/2009 laat de kloof tussen kooi-eieren en scharreleieren duidelijk zien: lichte dalingen bij de kooi-eieren en sterke stijgingen bij de scharreleieren.


De situatie op de markt van eieren is deze week wat genormaliseerd, zo meldt het productschap PPE. Vorige week was de vraag naar alternatieve eieren heel goed en deze week valt het allemaal wel mee met de drukte. Desondanks lopen de prijzen voor scharreleieren deze week weer wat verder op.

De prijstendens van kooi-eieren is echter wel neerwaarts gericht, waarbij de afname overigens wel beperkt blijft. Er zijn op dit moment ook voldoende kooi-eieren beschikbaar en dit - in combinatie met de opnieuw wat tegenvallende interesse van de eiproductenindustrie - is een belangrijke oorzaak.

Ook ververijen tonen minder belangstelling dan de laatste weken, maar vorige week werd al gemeld dat dit marktsegment voorheen al behoorlijk actief was en mogelijk inmiddels over voldoende eieren beschikt.

De afzet derde landen lijkt weer wat op te lopen. Dit is het gevolg van het wat ruimere aanbod van kooieieren, maar ook doordat het Verenigd Koninkrijk steeds minder kooieieren opneemt, omdat ook daar de omschakeling naar alternatieve eieren steeds meer in gang wordt gezet.

Al met al, kan gemeld worden dat het huidige marktbeeld, zeker voor de tijd van het jaar, beslist niet slecht oogt, maar redelijk vriendelijk van toon blijft.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.