Home

Achtergrond 3 reacties

Week 3: eiermarkt tamelijk vriendelijk

De vraag en bestellingen van de diverse alternatieve eieren is op dit moment heel behoorlijk. Er worden redelijk omvangrijke volumes gevraagd en het valt op dat ook de prijzen van deze eieren wat oplopen. De interesse naar kooieieren valt echter wel wat tegen en in dit marktsegment zit er in de prijs niet veel beweging. Positief daarbij, is dat deze prijs dus in ieder geval op het peil van de afgelopen week blijft hangen, hoewel er wel zo hier en daar wat meldingen waren van licht dalende prijzen.

De tegenvallende vraag van de eiproductenindustrie lijkt bij de ontwikkeling van de prijs van kooieieren de belangrijkste oorzaak. De verwerkers tonen niet bijster veel interesse en als die er wel is, is men zeker niet genegen meer geld op tafel te leggen. Mogelijk is de lopende voorraad op dit moment nog ruim genoeg om aan de vraag naar verwerkte producten te voldoen.

Hoewel ververijen nog steeds redelijke partijen vragen, neemt de belangstelling vanuit dit marktsegment wel wat af. De oorzaak hierbij zal liggen in het feit dat men de afgelopen periode al behoorlijk veel eieren gekocht heeft.

De productie van alternatieve eieren zou op dit moment niet al te ruim zijn en dus is het aanbod van deze eieren volgens de pakstations, naast de toegenomen vraag één van de peilers van de oplopende prijstendens in het alternatieve circuit. De tegenvallende vraag naar kooieieren en het juist wat ruimere aanbod van deze soort is er de oorzaak van dat de prijs van kooieieren stabiliseert of licht daalt.

Al met al kan geconcludeerd worden dat het marktbeeld van deze week, zeker voor het alternatieve circuit, tamelijk vriendelijk oogt. Mogelijk dat het nu wat afgenomen koude weer er de oorzaak van is dat de consument de weg naar het eierenschap weer gevonden heeft. Dit laatste zal zeker gelden voor consumenten die normaliter eieren op weekmarkten kopen.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kippetje

  omdat het zo goed loopt met de scharreleitjes gaat deze week de prijs misschien wel met 2 a 3 cent omhoog loopt het eventjes niet dan kan er wel 70 af mensen de nop prijs is niet een reeele prijs je moet de zmp prijs bij je uitbetalingsprijs betrekken die is tenminste rieel

 • no-profile-image

  vs

  blijkbaar worden de noteringen overal in twijfel getrokken. het wordt ook hoog tijd dat de prijzen van scharrel hoger liggen en de meerkost van de scharreleieren werkelijk betaald wordt.

 • no-profile-image

  kip

  De scharreleieren zijn al € 2,- p. 100 duurder dan de kooi! Ouderwets weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.