Home

Achtergrond 180 x bekeken 1 reactie

Week 3: afzet pluimveevlees aardig

De afzet van pluimveevlees begint weer aardig te lopen, laten de slachterijen weten. Dat is ook een gebruikelijk beeld medio januari. Enerzijds komt de vraag weer op gang terwijl het aanbod, vanwege lagere kuikenopzetten rond de Kerst, juist wat minder is.

De geluiden over de prijsontwikkeling van pluimveevlees(producten) zijn niet eensluidend. De een spreekt van wat aantrekkende prijzen, de ander ziet nog geen prijsverbetering. Een en ander hangt vooral af van bestemming. Toch lijken over het geheel genomen de verkoopprijzen van diverse producten wat op te krabbelen. ,,Maar het is nog niet voldoende voor een hogere contractprijs voor de levende kuikens,’’ volgens een slachterijdirecteur.
Wel laten vrijwel alle partijen zich tevreden uit over de vraagontwikkeling. ,,Er is weer sprake van een vraagmarkt in plaats van een aanbodmarkt.’’

De verwachting is dat dit marktbeeld zich de komende weken kan handhaven. Of er moeten gekke dingen gebeuren in Polen. Polen heeft een LPAI-geval gemeld en die melding vervolgens weer ingetrokken, terwijl er wel een bedrijf is geruimd en een beperkingsgebied is ingesteld. Onduidelijkheid alom.

Het geringere aanbod van kuikens leidde op de Barneveldse beurs tot een verhoging van de prijs voor niet-contractgebonden lichte en zware kuikens met twee cent: € 0,83 – 0,85. De basiscontractnotering voor week 4 bleef ongewijzigd: € 0,705.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Kip o loog

  De slagers hangen weer leker achterover in hun luie stoel in hun rijkelijk aangeklede fila en gunnen hun mesters weer niks.
  Al weken stijgende vrije prijzen maar de contractprijs blijft staan.
  Wie gelooft nu nog die glade jongens.
  Mesters gaat u verenigen. Kom op voor uw rechten.

Of registreer je om te kunnen reageren.