Home

Achtergrond

Week 2: slachtkippenprijs +12 cent

Groot nieuws: Pluimveebeurs Barneveld verhoogt de slachtkippennoteringen ten opzichte van 17 december 2008 met 12 cent. TWÁÁLF cent? Ja, u leest het goed! De witte uitgelegde hennen gaan van 15 naar 27 cent en de bruine slachtkippen gaan van 19 naar 31 cent.

Verklaring: Pluimveebeurs Barneveld heeft een pauze van twee weken van 'geen notering' ingelast om vervolgens een correctie toe te passen op de slachtkippennoteringen.

Dit lijkt de geluiden te bevestigen die al lange tijd te horen zijn dat de werkelijk uitbetaalde prijzen ver boven de Barneveldse notering lagen en zelfs boven de NOP-notering.

De NOP laat de slachtkippenprijzen ook stijgen, zelfs met 2 cent, maar blijft desondanks nu achter bij de slachtkippennotering van Pluimveebeurs Barneveld.

Deinze heeft er ook 2 cent bijgedaan, maar dan verspreid over twee weken: 1 cent erbij op 30 december 2008 en opnieuw 1 cent erbij op 7 januari.

Ondanks de stijgingen bij NOP en Deinze liggen de slachtkippennoteringen van Pluimveebeurs Barneveld nu boven die van NOP en Deinze. En dat is even wennen...

Vleeskuikenmoederdieren

Zo veel nieuws als er is bij de slachtkippennoteringen, zo weinig is er bij de vleeskuikenmoederdieren, met uitzondering van vorige week in België: Deinze haalde ineens 5 cent van de vleeskuikenmoederdierennotering af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.