Home

Achtergrond 166 x bekeken 3 reacties

Week 2: eiermarkt volgt seizoen

De markt van eieren staat duidelijk in het teken van het seizoen. In de Kerstperiode was de situatie vrij hectisch, met behoorlijk oplopende prijzen, maar op dit moment is het beeld genormaliseerd naar wat lagere bestellingen en dalende prijzen.

De retail houdt zich wat op de vlakte, bestelt wel, maar het hoognodige, want men wil eerst nog bestaande voorraden wegwerken. De consumptie van eieren loopt ook iets terug, maar in principe is er niet veel aan de hand, want dat is een normaal beeld dat na de feestdagen jaarlijks terugkeert.

De eiproducten industrie is niet bijster geïnteresseerd, men vraagt wel, maar het is niet ondenkbaar dat de vraag naar verwerkte eieren ook wat tegenvalt en men nu eerst nog bestaande voorraden wil wegwerken. De ververijen zijn inmiddels wel weer wat nadrukkelijker in beeld en de contractbestellingen van dit marktsegment nemen duidelijk toe.

Samenvattend: een marktbeeld, met wat teruglopende bestellingen en prijzen, maar normaal voor de tijd van het jaar.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kaar

  Dat is lekker voor de kerst volgen we GÉÉN siezoen en kerst is afgelopen en we volgen het siezoen weer!

 • no-profile-image

  kippetje

  Dit seizoen komt beter uit voor de inkopers dus vandaar dat we in een dalende markt het seizoen verloop wel volgen. WE WORDEN ALLEMAAL WEER GEFOPT.

 • no-profile-image

  Eierhandel

  Als we naar de NOP kijken dan is deze in verhouding met de vrije marktprijzen nog steeds te hoog. Dus ik denk dat de pluimveehouders in Nederland niet moeten klagen. Voor de eierhandel / verwerking is het op dit moment veel moeilijker omdat we moeten vechten tegen een lagere marktprijs rond om ons heen.

Of registreer je om te kunnen reageren.