Home

Achtergrond

Website informeert over gladheid

De website www.waarishetglad.nl informeert weggebruikers sinds vandaag over gladheid op de Nederlandse wegen.

Initiatiefnemer WeerOnline hoopt dat automobilisten met de website beter zijn voorbereid op gladde wegen. Op de website zijn de gegevens te zien van meer dan tweehonderd meetpunten van Rijkswaterstaat langs de Nederlandse snelwegen.

De meetpunten houden onder meer temperatuur en luchtvochtigheid bij. Weggebruikers kunnen voor vertrek zien wat de temperatuur van het wegdek op de route is en zijn zo voorbereid op eventuele gladheid, aldus WeerOnline. Op de site zijn ook andere meteogegevens te zien, net als camerabeelden langs de wegen.

De gladheidsbestrijding is in Nederland van hoog niveau, constateert WeerOnline. "Maar een strooiwagen kan niet altijd op het juiste moment op de juiste plek zijn. Met name bij neerslag kan dit lokaal gevaarlijke gladheidssituaties opleveren. Op de website informeren we weggebruikers over de actuele gladheid'', aldus het internetbedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.