Home

Achtergrond 7 reacties

'We gaan nieuwe ijstijd in'

Weervrouw Helga van Leur heeft dinsdag de opening verricht van de CNB Midwinterflora in Lisse.

Op een zowel interessante als humoristische wijze vertelde zij over de zin en onzin van de klimaatverandering. "We staan op het punt om een nieuwe ijstijd in te gaan," was een van haar opvallendste quotes. En dan had Van Leur het niet over de ijskoude temperaturen begin deze week.

Het thema van de editie van de CNB Midwinterflora is dit jaar 'De Toekomst is Dichtbij'. Dit is tevens het jaarthema van de coöperatie voor 2009. CNB wil laten zien wat er op dit moment, maar ook in de toekomst, mogelijk is op het gebied van bloemen en bollen. Wat de bezoekers deze week vooral opvalt, is de grote diversiteit aan bol- en knolgewassen. En de 'florale kunstwerken' die her en der in de handelsruimte staan opgesteld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ijsman

  het word toch een lachertje zo onderhand met wat ze allemaal zeggen, 1 warme winter en ze zeggen de aarde warmt op nu vriest het en zeggen ze we gaan de ijstijd in

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tja Bert, dat hangt af van het politieke seizoen en politieke klimaat.

 • no-profile-image

  BRRRRR

  Ja en straks in maart/april weer een hittegolf?!?

 • no-profile-image

  bert

  in de zomer warmt de aarde op.
  in de winter gaan we de ijs tijd tegenmoet

 • no-profile-image

  Patrick

  Er zijn verschuivingen en niet een klein beetje ook. De magnetische polen zuid en noord gaan wisselen en zijn al 200 km opgeschoven. Met dit gaat het klimaat ook veranderen.
  Erger is de gemakzucht van mensen.
  Duurzaamheid is meer als ooit gewenst. Olie raakt ook op. Maar de gemakzucht van onbewuste mensen die nu al geen respect voor voedsel, dier of leven hebben is echt het aller ergste en het zijn de grootste schreeuwers nu, waren de grote schreeuwers eerder en zullen het altijd blijven. Verantwoordelijkheid nemen kennen ze niet, en halen alles aan om lui achterover te zitten, iedereen en alles de schuldgeven, om vooral maar zelf niets te ondernemen, te veranderen, het eeuwige klaaglied wordt altijd gezongen in tijden van veranderingen.
  Gewoon vaal enorm onzekere mensen met puur eigen belang en vaak zie je dat ze het hoogste woord op vergaderingen, verjaardagen of sector gebonden organisaties hebben. Maar in de spiegel kijken ho maar of vooruit kijken nee dat is te lastig.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Hoera een nieuwe ijstijd in. De zomer komt er aan.

 • no-profile-image

  bert

  politiek is aan zet.
  zelf al jaren voorop gelopen met dierwelzijn. heb veeel leergeld betaald. zelf betaald. de burger doet niks.
  VOORLOPERS ZIJN DOOD LOPERS

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.