Home

Achtergrond 157 x bekeken

Waterproblemen in Wallonië

In Wallonië heeft de vrieskou van de afgelopen dagen en de de daarop volgende dooi vandaag op verschillende plaatsen voor problemen met de watervoorziening geleid.

De Waalse minister van Leefmilieu, Benoît Lutgen, gaf vandaag drie bedrijven opdracht om dagelijks 75.000 liter water te leveren aan Le Centre en de rest van Henegouwen. Het gaat om de bedrijven Chaudfontaine, Spa en Valvert.

Door het uitvallen van de productieeenheid voor waterzakjes van de civiele bescherming kon anders niet meer aan de watervraag worden voldaan.

Indien de toestand niet verandert, zal er de komende vijf dagen dagelijks naar schatting 100.000 liter per dag nodig zijn. Het leger en het crisiscentrum van de provincie Henegouwen zullen samen zorgen voor het uitdelen van het water.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.