Home

Achtergrond 368 x bekeken

Wageningen UR neemt ASG onder de loep

De Wageningen Universiteit (WUR) gaat de Animal Science Group (ASG) kritisch doorlichten.

Dat zegt bestuursvoorzitter van de WUR Aalt Dijkhuizen in Resource, het weekblad van WUR. Als één van de weinige divisies van de universiteit is de ASG het afgelopen jaar in de rode cijfers geëindigd. De divisie Producten, de vaccinontwikkeling in Lelystad, maakt verlies. Daarom wordt de divisie afgestoten. De divisies Infectieziekten en Veehouderij worden kritisch doorgelicht.

De afdelingen beschikken over dure faciliteiten zoals stallen en laboratoria, waarvan het niet duidelijk is of ze voldoende rendement opleveren voor het onderwijs en onderzoek. Het komende kwartaal moet daar meer duidelijkheid over komen.

Dijkhuizen verwacht niet dat het doorlichten tot een grote reorganisatie gaat leiden, maar hij sluit niet uit dat dat op onderdelen wel het geval kan zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.