Home

Achtergrond 2 reacties

Waddengebied proeftuin biomassa

Het waddengebied moet hét gebied worden voor biomassatoepassingen.

Dit stelt de Raad voor de Wadden vandaag in een advies aan de Tweede Kamer. Volgens de Raad heeft het waddengebied alles in huis om als proeftuin te dienen. Zo zijn er voldoende boerenbedrijven voor biomassa-installaties en is er een grootenergie- en chemiecluster in de Eemsdelta waar bedrijven aan de slag kunnen om van biomassa brandstof te maken.

Daarnaast zijn er volgens de Raad voldoende kenniscentra en zijn de ondernemers enthousiast over deze vorm van duurzaamheid. De Raad voor de Wadden wil de zaak kleinschalig houden omdat het om een proeftuin gaat. Deze proeftuin moet zich richten op het ontwikkelen van kennis en innovatieve concepten. Het beschermde, karakteristieke waddenlandschap mag niet aangetast worden. De Raad stelt daarom als voorwaarde dat installaties en opslagfaciliteiten moeten aansluiten bij bestaande bebouwing van boerderijen of bedrijven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Al

  Dit is een afschuwelijke plan, want bio instalaties gebruiken GEEN afval maar gebruiken HET BESTE ETEN WAT ER IS!!
  Want anders is er onvoldoende rendament.
  Dus het kostbare voedsel wordt vernietigd voor zogenaamde "groene stroom"
  Gevolg? Het eten wordt straks onbetaalbaar!!
  En deze instalaties Stinken enorm, Wilt u dagen lang in een verstikkende Uien geur zitten? Je gaat letterlijk over je nek. Of weken lang een zoete wee-ige geur ruiken??.
  Het is echt Smerig, en onrendabel, want alleen door uw belasting geld kunt u zo'n stink instalatie draaiende houden.

  Het is te gek voor woorden, zet die dingen maar in de achtertuin van degene die het bedenken, kunnen ze lekker zelf genieten.

  Nooit doen dus!!!

 • no-profile-image

  n.karsten

  biogas installaties hoeven helemaal geen eten te vergisten er is afval genoeg alleen mag dat er vaak niet in en daardoor gaat het rendement omlaag er is genoeg restaurant afval bermgras bloemen en vooral veel stront maar dit mag niet of bij stront is de regel geving zo krom dat het niet uit kan ze mogen wel dure kunstmest aankopen maar vergiste mest gebruiken mag niet wat de prijs van eten betreft werd het maar eens wat minder goed koop hebben de boeren tenminste ook weer eens te een de meest leven beneden het bestaans minimum maar door de vele ure kunen ze net nog brood kopen maar beleg hebben de meeste al een hele tijd niet gezien wat de stank betreft hoeft dit helemaal niet ook dit heeft vaak weer te maken met onmacht als er genoeg verdient wordt is hier ook weer een oplossing voor . En wat wil je dan afhankelijk zijn van de russen een kerncentrale nee ik vind dat alle groen reststromen moet je omzetten in energie incombinatie met warmte levering aan het dorp groene emmer weer terug en we kunnen toch met z n allen 4 miljard kuub biogas maken ongeveer wat nu de russen leveren

Of registreer je om te kunnen reageren.