Home

Achtergrond

Waarschijnlijk 250 doden door ramp veerboot Indonesië

Iets meer dan een etmaal na de ramp met een Indonesische veerboot zondag worden nog steeds zo'n 250 mensen vermist.

Slechts 21 mensen zijn gered. Er is weinig hoop nog meer overlevenden te vinden, maar de zoektocht wordt toch voortgezet. Dat heeft de Indonesische minister van Verkeer, Jusman Syafi'i Djamal, maandag gezegd tijdens een persconferentie.

De veerpont is omgeslagen in een storm. Dat zou 50 kilometer uit de kust ten westen van het eiland Sulawesi zijn gebeurd. Een overlevende heeft op de lokale televisie gezegd, dat golven van meer dan 4 meter hoog tegen de pont sloegen, voordat de boot kapseisde. De pont Teratai Prima was op weg naar Kalimantan, het Indonesische gedeelte van Borneo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.