Home

Achtergrond

Vrom krijgt er ministerie bij

Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (Vrom) zal vanaf 2015 onderdak bieden aan een tweede, nog onbekend departement.

Dit heeft de directeur voorlichting van VROM vrijdag laten weten. Het ministerie van Vrom, tegenover het Centraal Station in Den Haag, wordt vanaf 2011 gerenoveerd, onder andere om het energieverbruik te drukken. Het gebouw is in 1992 opgeleverd.

De ambtenaren die werken voor de PvdA-ministers Jacqueline Cramer (Milieu en Ruimte) en Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie), verkassen tijdelijk naar een nog onbekende locatie. Zij keren rond 2015 terug. Dat geldt niet voor de medewerkers van de Rijksgebouwdienst en de VROM-Inspectie. Daardoor zijn er 1400 werkplekken over voor een tweede, heel departement. ,,Welke dat wordt, weten we nog niet'', aldus de directeur. In 2011 trekken de ambtenaren van Economische Zaken al in bij die van LNV, beide ook vlakbij Den Haag CS gelegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.