Home

Achtergrond

'Voornemens hebben loont'

Afvallen, gezonder leven, meer bewegen, minder stress, opkomen voor jezelf, meer sparen, stoppen met roken.

Goede voornemens heeft bijna iedereen zo vlak na oud en nieuw. En het blijft niet alleen bij voornemens, veel mensen houden zich er ook daadwerkelijk aan, concludeert GezondheidsNet.nl in samenwerking met Valtaf.nl na onderzoek onder 1618 bezoekers van deze sites.

Bijna 60 procent van alle mensen die voor 2008 goede voornemens maakten, houden deze nog steeds vol. Van de mensen die wilden afvallen viel in 2008 70 procent daadwerkelijk gemiddeld 1-10 kilo af.

De 40 procent die de voornemens niet heeft waargemaakt, zegt het dit jaar weer te gaan proberen. Van de mensen met een goed voornemen voor 2009 weet driekwart zeker dat het gaat lukken.

Uit de resultaten van de enquête blijkt overigens dat diëten aan populariteit verliezen, bijna de helft van de ondervraagden wil afslanken door gezonder te leven. Vorig jaar ging 22 procent nog met een dieet aan de slag, maar dit jaar geeft nog maar 12 procent zich over aan een streng voedingsplan. Sonja Bakker blijft in deze groep het populairst (47 procent), gevolgd door de Weight Watchers (25 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.