Home

Achtergrond 167 x bekeken

Voorlopig geen verbod op vuurwerk

Het kabinet wil voorlopig geen verbod instellen op vuurwerk voor consumenten.

Dat heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken vandaag gezegd na afloop van de eerste ministerraad van het nieuwe jaar.
"Het kabinet gaat nu niet over tot het verbieden van vuurwerk'', aldus Ter Horst.

Donderdag werd bekend dat een groep burgers de benodigde veertigduizend handtekeningen binnen heeft gehaald die nodig zijn om de Tweede Kamer zich over een verbod te laten buigen. Sinds 1 januari kunnen Nederlanders hiervoor een burgerinitiatief via internet ondertekenen.

Het is overigens nog de vraag of de Tweede Kamer het initiatief daadwerkelijk aan de orde zal stellen. Het onderwerp van een burgerinitiatief mag de laatste twee jaar niet in de Kamer aan de orde zijn geweest.

Volgens Ter Horst zijn er ongeveer evenveel Nederlanders voor als tegen een verbod op consumentenvuurwerk. Er komt daarom geen verbod. Wel wil zij het illegale vuurwerk blijven aanpakken, omdat daarmee de meeste ongelukken gebeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.