Home

Achtergrond 269 x bekeken

Vlaamse overheid pompt 2 miljard in KBC

De Vlaamse overheid pompt 2 miljard euro in de kwakkelende bank KBC. De ingreep moet de kapitaalpositie van het bedrijf versterken.

Door nieuwe afboekingen op risicovolle beleggingen heeft KBC vorig jaar een nettoverlies van circa 2,5 miljard euro in de boeken gezet.

Dat maakte de bank donderdag bekend. KBC heeft in het vierde kwartaal 1,9 miljard euro afgeschreven op beleggingen waarvan de waarde als gevolg van de kredietcrisis nauwelijks meer vast is te stellen. Daarmee komt het totale bedrag dat de onderneming in 2008 heeft afgeboekt op dergelijke producten op 4 miljard euro.

KBC heeft naar eigen zeggen vrijwel zijn gehele portefeuille aan beleggingen in dubieuze kredieten afgewaardeerd tot nul. Verder schreef het bedrijf in het vierde kwartaal 700 miljoen euro af op zijn aandelenportefeuille en nog eens 200 miljoen euro op leningen aan in nood geraakte banken in IJsland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.