Home

Achtergrond 5 reacties

Vion past de gewichtstrajecten aan

Vion Farming past met ingang van week 7 de gewichtsgrenzen aan van de Good Farming concepten.

Het gaat om de Good Farming Global, -Retail en -Welfare programma’s. Vion doet dit om aansluiting te houden op de ontwikkelingen in de markt. Er is een verschuiving naar zwaardere onderdelen.

Voor Good Farming Global wordt het nieuwe kortingsvrije gewichtstraject 84 tot 108 kilo. Voor dieren met minder dan 22 millimeter spek wordt een bonus verstrekt van € 1,75 per varken. Bij Retail wordt het nieuwe gewichtstraject 86 tot 108 kilo. Bij minder dan 19 millimeter spek en meer dan 55 millimeter spier krijgt de varkenshouder een bonus van € 3,75. Voor Welfare wordt het nieuwe traject 84 tot 103 kilo.

Voor borgen en gelten met minder dan 18 millimeter spek en meer dan 53 millimeter spier wordt een bonus gegeven van € 4,75. De gewichtstrajecten voor beren binnen het Welfare-programma blijven ongewijzigd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  richard

  komt er nog meer kilo's op de markt zal de prijs goed doen

 • no-profile-image

  zonita

  juist Richard, daar is het ze om te doen

 • no-profile-image

  boer

  Meer kg per varken betekend betere kostprijs voor de verwerking per varken. Zou dat extra geld ten goede komen aan de boer ????????????/ Denk het niet....vion he !

 • no-profile-image

  wim

  zouden ze zo proberen meer vlees op de markt te krijgen terwijl het aanbod straks fel gaat zakken

 • no-profile-image

  ERIC

  Goed rekenen of de "meerwaarde" opweegt tegen de extra kosten die je maakt om zwaarder af te leveren. Ik denk dat de praktijk nog behoorlijk tegenvalt....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.