Home

Achtergrond 270 x bekeken

Vijf procent hogere omzet Plantion

Bloemenveiling Plantion heeft in haar eerste boekjaar 2008 een omzet gerealiseerd van 96,3 miljoen euro.

Vergeleken met de gecombineerde omzet in 2007 van de fusiepartners Bloemenveiling Oost Nederland en Veiling Vleuten betekent dat een stijging van 5 procent.

De omzet van de bemiddelingsactiviteiten steeg met bijna 20 procent. De omzet van Groencentrum Horta (boomkwekerijproducten) steeg met 4 procent ten opzichte van 2008. Ook hier was een stijging te zien in het aantal bemiddelingsorders.

De klokomzet over 2008 daalde met 4 procent. De omzetgroei in kamerplanten en tuinplanten van enkele procenten bleek onvoldoende om de daling in de bloemen­omzet op te vangen. Voor 2009 streeft Plantion naar een verdere omzetstijging naar 100 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.