Home

Achtergrond

Vier maanden cel voor geweld tegen politie

Hij heeft zich "schandalig" gedragen met oud en nieuw, toen hij vuurwerk gooide naar een linie politieagenten en daarom moet hij vier maanden de gevangenis in. Zo oordeelde politierechter D. Glas in Den Haag vandaag over de 24-jarige Barry K. uit Nieuwveen.

Tijdens een zitting voor supersnelrecht rond personen die zich tijdens de jaarwisseling hebben misdragen, kreeg K. zes maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Bovendien kreeg hij voor de volgende oud en nieuw huisarrest opgelegd. Aanklaagster F. Kuipers had negen maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

Het incident had plaats rond drie uur 's nachts, in de Maasstraat in Den Haag. Circa zestig mensen kwamen tegenover de politie te staan toen die materiaal voor een vreugdevuur in beslag nam. De agenten werden bekogeld met vuurwerk, flessen en stenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.