Home

Achtergrond

Verwaarloosde borden creëren verkeersonveiligheid

Een onderzoek van TNO in Utrecht leert dat 15 procent van de onvoldoende onderhouden verkeersborden mogelijk verkeersonveilige situaties oplevert.

TNO presenteert het onderzoek woensdag op de vakbeurs InfraTech in Rotterdam.

TNO fotografeerde honderd verkeerssituaties waar iets mis was met de verkeersborden. ”Een bord kan vies zijn, stuk, begroeid met mos of beplakt met stickers”, vertelt onderzoekster Marika Hoedemaeker. TNO keek vervolgens of een verwaarloosd bord kan leiden tot een onveilige situatie. In vijftien van de honderd gevallen was dit zo. ”Als je een verkeersbord niet goed kan lezen, weet je als automobilist niet wat je tegemoet gaat komen”, aldus Hoedemaeker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.