Home

Achtergrond

Verhagen vraagt veroordeling omstreden bisschop

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft bij de ambassadeur van het Vaticaan in Nederland aangedrongen op een expliciete veroordeling door de paus van de omstreden Britse bisschop Richard Williamson.

Die boodschap werd vandaag namens Verhagen op het ministerie overgebracht aan nuntius François Bacqué. Verhagen wil ook dat Williamson publiekelijk zijn excuses aanbiedt voor de pijn en het verdriet die hij veroorzaakt heeft met zijn ontkenning van de holocaust.

"Deze opvattingen over de holocaust zijn niet alleen aantoonbaar onjuist, maar zijn ook schokkend en grievend voor heel veel mensen, zeker in een tijd dat er opnieuw antisemitische leuzen zijn te horen in Europa'', aldus Verhagen.

De nuntius zegde toe dat hij het protest van Verhagen zal overbrengen aan het Vaticaan in Rome, aldus de woordvoerder van Verhagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.